boek

8x Boeken om te lezen in de vakantie!

Hoera, de zomer is aangebroken! Heerlijk liggen in de zon met een lekker verkoelend drankje én natuurlijk een goed boek (in plaats van die telefoon). Wij hebben daarom een lijstje voor jou verzameld met de leukste young adult boeken, waarmee jij de vakantie wel doorkomt!

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Dit boek lijkt een beetje op Belle en het Beest. Net iets anders, maar wel net zo magisch. De negentienjarige Feyre wordt meegesleurd door een monsterlijk wezen, nadat ze een wolf heeft neergeschoten tijdens de jacht. Hij sleurt haar mee naar het rijk van de feeën; een volk dat ooit met harde hand over de mensen regeerde en het monster veranderd in de knappe fee Tamlin. Hoewel Feyre niet van plan is vrienden te worden met de fee, krijgt ze al gauw nieuwe gevoelens die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Met deze reeks houd je het nog wel eventjes vol, schrijfster Sarah J. Maas heeft namelijk vier boeken geschreven. Wees gerust, deze serie lees je in één ruk uit!

De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Abertalli

Leah lijk het allemaal voor elkaar te hebben. Ze is drummer van een band, populair en haar droge humor is jaloersmakend. Maar Leah is ook erg onzeker. Onder andere over haar biseksualiteit en de crush op haar beste vriendin, die een relatie heeft met een jongen. Daarbij gaan zij en al haar vrienden na de zomervakantie een andere richting op en doet ze erg haar best om de groep bij elkaar te houden. Maar misschien is het belangrijker om jezelf bij elkaar te houden…

Alles is inktvis – Twiggy Bossuyt

Het leven van Alice staat op z’n kop. Haar vader is verdwenen en haar moeder kan haar maar niet begrijpen. Dus loopt Alice weg en komt Turgie tegen. Hij woont in een lege treinwagon en leeft samen met z’n vrienden: Polly, Max en Miyako. Alice word gauw in hun kleine vriendengroepje opgenomen en er gaat een wereld voor haar open. Haar omhoog en lezen maar!

Belevenissen van een buitenbeentje – Andrea Portes

Voor de buitenwereld heeft Annika een perfect leven. Ze hoort bij het populaire groepje van de school. Maar voelt zich niet heel populair en is vanbinnen een buitenbeentje. Ze moet telkens op eieren lopen om ervoor te zorgen dat Darth Vader -opperhoofd van het groepje; Becky- niet boos wordt. Als de leuke, mysterieuze Logan – Becky vindt hem helemaal niet leuk – interesse in Annika toont, wordt het wel heel moeilijk om haar frenemies tevreden te stellen.

Fangirl -Rainbow Rowell

Cath is fan van Simon Snow, maar niet zomaar fan; een echte fan! Ze leest niet alleen over Simon, maar ze schrijft ook over hem en op sommige momenten verkleed ze zich ook als Simon. Haar tweelingzus Wren was net zo’n grote fan als zij, maar nu beide meiden gaan studeren heeft Wren er niet zo heel veel zin meer in. Gelukkig wil Cath’s nieuwe roomie Reagan haar wel helpen met haar fangirl leven! Deze wil je lezen, met een lekker mocktailtje erbij misschien?

Volg me – Sophie Jansen

Voor Mick en Malou bestaat het leven uit twee verschillende werelden; online en offline op school. Mick is populair en alle meiden zijn verliefd op hem, maar thuis gaat het niet zo goed en het kost het hem veel moeite om z’n imago vol te houden. Malou ontmoet een jongen online. Ze vertrouwt hem maar binnen de kortste keren is ze slachtoffer van slutshaming. Wat ook niet helpt is dat blogger4818 alle juicy roddels op een blog gooit die de hele school kan lezen…

I see London I See France – Sarah Mlynowski

Sydney gaat de reis van haar dromen beginnen en samen met haar BFF Leela reist ze door Europa. De droomvakantie lijkt al gauw in het water te vallen als ze de vervelende ex van Leela tegenkomen in het vliegtuig. En dan is z’n beste vriend ook nog eens heel knap. Ondertussen stuurt Sydney’ moeder, die er mentaal er helemaal doorheen zit, continue appjes, en kan Sydney het niet helpen om bezorgd te zijn om haar moeder. Terwijl ze door Europa suist moet ze loslaten, vasthouden en ook nog eens genieten van de Europese architectuur!

Dear Evan Hansen

Dit boek is gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical. Evan Hansen is een highschool student met een sociale angststoornis. Hij vindt sociale situaties doodeng en heeft daarom geen vrienden. Als hij z’n arm breekt geeft ze moeder hem een stift mee naar school in de hoop dat mensen op z’n arm schrijven en hij vrienden maakt. De enige die dat doet is Connor, waardoor de school denkt dat de twee buddies zijn. Als Connor diezelfde dag zelfmoord pleegt wordt een brief in Evan in z’n broekzak gevonden en is iedereen ervan overtuigd dat Connor en Evan BFF’s waren. Maar de brief was eigenlijk een opdracht van Evans psycholoog die hij aan zichzelf moest schrijven. Om de verdrietige ouders van Connor niet teleur te stellen en doordat z’n angststoornis hem voorkomt om de waarheid te vertellen, wringt Evan zich in leugen na leugen. Het boek is ondanks de het depressing verhaal, wel heel grappig vanwege Evan’s awkwardness.

Tot nu is het boek alleen in het Engels te lezen, dus perfect om je Engels eventjes op te schonen voor het nieuwe schooljaar weer begint.

Dit boek is bovendien het nieuwe lievelingsboek van hoofdredacteur Ivana en zij ging helemaal door het lint toen ze hoorde dat het boek nu ook te verkrijgen was in Nederland. Wij zijn hierdoor ook extra excited geworden om ‘m te lezen!

Heb jij nog meer boekentips? Deel ze met ons via Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen