podcast

8X De beste podcasts om te beluisteren

Podcasts zijn de perfecte oplossing om verveling tegen te gaan nu we thuis zitten. Doe je oortjes in, zak onderuit en luister op je dooie gemak naar deze podcasts. Of je nou grappige gesprekken wilt of juist spannende true crime verhalen. Dit zijn de beste podcast voor je op een rijtje!

Wat zijn podcasts?

Luister je geen podcasts? Dan hier even een kleine uitleg. Een podcast is eigenlijk een soort radio, maar dan op het internet. Je hebt podcasts in allerlei soorten soorten en maten en zijn gewoon gratis te streamen via bijvoorbeeld Spotify. Van gesprekken en discussies tussen personen, tot echte verhalen.

Lees hier hoe vaak je je oortjes eigenlijk moet schoonmaken.

1. Echt Gebeurd

Echt Gebeurd is oorspronkelijk niet ontstaan als podcast, maar werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in het Amsterdamse theater Toomler. Mensen vertelden hier op een klein podium hun waargebeurde verhalen.

In elke aflevering hoor je een nieuw verhaal van een nieuwe verteller, vanaf een podium. Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere (en dus waargebeurde!) verhaal. Elke podcast duurt tussen de tien en vijftien minuten.

2. Datevermaak

In de podcast Datevermaak worden alle dingen besproken die bij daten komen kijken. Timo, Lisa en Lieke zoeken uit wat daten in 2019 betekent (dit is een iets oudere podcast). Waarom is het zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden? Online en offline daten wordt besproken, de eerste date, datingapps en nog veel meer. De afleveringen duren tussen de 45 minuten en een uur.

Lees ook: Dankzij deze internationale tips heb jij de beste date ooit

3. Laura H.

Deze podcast is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Laura H.: een moeder van twee kinderen die ontsnapt uit het door IS uitgeroepen kalifaat. Je volgt hoe Thomas Rueb het verhaal van Laura reconstrueert. Waarom bekeerde ze zich? Hoe was het leven in het kalifaat en waarom keerde ze terug? Het is een heftig verhaal over een meisje die haar geluk zocht in een nachtmerrie.

Er is ook een boek van verschenen, maar heb je nou geen zin om te lezen dan kun je natuurlijk altijd lekker languit met je ogen dicht deze podcast luisteren!

4. Man, Man, Man de podcast

In Man, Man, Man de Podcast luister je naar Bas Louissen (Qmusic), Chris Bergstrôm (Radio 538) en Domien Verschuuren (Qmusic) die ongeveer alles bespreken wat je maar kunt bedenken. Maar dan vanuit de ogen van de man. Van vrienden en feestjes, tot onzekerheden en ruzie.

Ben je een meisje en vraag je je af of deze podcast ook leuk voor jou is? Jazeker! Deze podcast is ook leuk (en herkenbaar) voor vrouwen. Bovendien is het de favoriete podcast van onze online redacteur Guylou: ‘Bereid je maar vast voor op rare blikken als jij keihard in lachen uitbarst, terwijl niemand weet wat je luistert.’

5. De Brand in het Landhuis

De Brand in het Landhuis is uitgeroepen tot de beste Nederlandse podcast van 2019! Het is een 6-delige true crime podcast waarin Simon Heijmans een mysterie onderzoekt dat hem al jaren fascineert: het verhaal van Ewald Marggraff. Een rijke grondbezitter in Vught die alleen met zijn hond op een groot landgoed woont, tot er op een nacht een brand uitbreekt en hij de volgende dag dood wordt gevonden. Vlak achter de voordeur.

6. De Blankenberge tapes

Nog een true crime podcast die je in één keer uitluistert! De Blankenberge Tapes draait om een Tinderdate en twee onopgeloste moorden, die langzaam samenkomen.

In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester gevonden in de duinen. Ze is vermoord. Haar vriend is direct hoofdverdachte, maar blijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Pas als er een link wordt gelegd met een bijna identieke moordzaak, die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plek.

7. The Shrink Next Door

Ook bij The Shrink Next Door kun je niet meer stoppen met luisteren. Deze podcast gaat over een bizarre relatie tussen psychiater Ike en zijn patiënten. De podcast is geschreven en gemaakt door journalist Joe Nocera, die de buurman was van deze psychiater. Hij dacht zijn buurman goed te kennen, totdat Ike verdween en alles wat Joe dacht te weten over hem, niet waar blijkt te zijn.

8. In The Dark

In deze Amerikaanse podcast worden waargebeurde misdaden besproken. Het eerste seizoen kwam alweer in 2016 uit en focust zich op de cold case rondom de moord op de 11-jarige Jacob Wetterling. De afleveringen van de spannende podcast In The Dark duren tussen de drie kwartier en een uur.

Heb jij nog podcast tips? Laat het ons weten via Instagram

LEES OOK:

Beeld: Man, Man, Man de Podcast, Echt Gebeurd, Laura H. de podcast, De brand in het landhuis

Bron: Esquire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen