Emily in paris

8x Dingen die je vast nog niet wist over ‘Emily in Paris’

De nieuwe Netflix-serie Emily in Paris is razend populair en je socials staan er waarschijnlijk helemaal vol mee. Maar wist jij deze zeven dingen over de serie al?

Alles is opgenomen in Frankrijk

In Emily in Paris zie je meest romantische plekken van Parijs, zoals Café de Flore en Jardin du Luxembourg. Of hier een green screen voor aan te pas is gekomen? Zeker niet! Alle afleveringen zijn daadwerkelijk opgenomen in the city of love. Met uitzondering van een aantal scènes die zijn opgenomen in het nabijgelegen Loire-dal, waar het chateau van de familie van Camille is.

Patricia Field was verantwoordelijk voor de outfits van Emily

Niet alleen de setting van de serie is geweldig, maar ook de outfits van Emily zelf zijn amazing. Ze zijn allemaal samengesteld door kostuumontwerper Patricia Field, die eerder al de kostuums voor Sex and the City samenstelde. Ze was verantwoordelijk voor alle outfits van Emily en eerlijk is eerlijk, we zijn obsessed!

Wil jij je ook zo kleden als Emily? Shop hier je favoriete outfits uit Emily in Paris

Lily Collins spreekt goed Frans

Hoewel Emily in de serie geen woord Frans spreekt, groeide actrice Lily Collins op met de Franse taal. Het was de afgelopen jaren flink weggezakt, maar sinds de serie heeft Lily het weer opgepakt en droomt ze nu zelfs weer in het Frans!

Er is een aflevering met een ode aan Audrey Hepburn

Ons nieuwe voorbeeld is natuurlijk Lily Collins, maar de actrice zelf is enorm fan van Audrey Hepburn. De outfit die ze droeg in de aflevering waarin ze een bezoek bracht aan de opera, is dan ook een ode aan Hepburn in Funny Face.

Emily in Paris
Beeld © Carole Bethuel / Netflix

Én een ode aan Carrie Bradshaw

Bovendien is de zwarte tule rok die Emily draagt in aflevering twee een ode aan Carrie Bradshaw! Zij droeg tijdens de season finale van Sex and the City een soortgelijke rok (die toevallig ook in Parijs werd opgenomen!).

Check ook: Alles wat we weten over Emily in Paris seizoen 2!

Lily Collins Netflix GIF by Mashable - Find & Share on GIPHY

Er zit nog een hint naar ‘Sex and the City’ in

Ook de oorbellen van Emily met haar naam zijn een knipoog naar Sex and the City. Deze zijn namelijk geïnspireerd op de iconische ketting van Carrie Bradshaw, die gespeeld werd door Jessica Parker.

De jurk van Pierre Cardeau kreeg Lily later cadeau

De jurk van Pierre Cardeau die Emily droeg in aflevering negen is een echte Haute Couture, ontworpen door Stephane Rolland. Helaas wordt de jurk in de aflevering onder gespoten met grijze verf, maar de ontwerper stuurde Lily later een ‘schone’ jurk op als cadeautje!

Emily is in de serie rond de 22 jaar

Toen er laatst in een interview met de Britse Vogue aan Lily werd gevraagd hoe oud haar personage eigenlijk is, zorgde dit voor een boel ophef online. ‘Ik geloof niet dat we haar ooit een specifiek ‘nummer’ hebben gegeven voor haar leeftijd, maar ik geloof dat ze net afgestudeerd is’, vertelde Lily. ‘Misschien is dit haar eerste jaar na haar afstuderen. Ik zou zeggen dat ze iets van 22 is.’

LEES OOK:

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Emily in Paris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen