Untitled Collage 6

8x Herkenbare situaties voor als je op kamers gaat

Er komt een moment in je leven dat je je ouderlijk huis gaat verlaten en op jezelf gaat wonen. Get ready voor some major changes! Hoe leuk en spannend het allemaal ook is, er zullen altijd een paar struggles bij komen kijken.

Kamer zoeken

Je heb de perfecte studie of stage gevonden, maar nu gaat het lastigste nog komen: hoe kom ik aan een kamer? In sommige steden is er een ruim aanbod aan studentenwoningen maar in de randstad is dat helaas niet het geval. Ondanks het feit dat het een lastige zoektocht is, is het niet onmogelijk. Dus don’t give up!

Volg bijvoorbeeld speciale groepen op Facebook waar kamers in specifieke steden worden aangeboden, of plaats zelf ook een oproepje op je social media accounts. Vraag ook eens aan je school of stage of zij misschien weten waar je een kamer kunt vinden. Op deze manier kom je via via vaak wel aan een kamer!

Kamer gevonden en nu?

Nu je eindelijk een kamer hebt gevonden, moet je ook nog eens verhuizen. Op dit moment kom je er ook vaak dan pas achter wat je eigenlijk allemaal nodig hebt. Maar daarom een lijst waarop je overzichtelijk alle items kunt zetten die je mee wilt nemen of nog moet kopen.

Je gaat waarschijnlijk een deel vergeten, maar dat geeft je des te meer reden om weer even terug naar je ouders te gaan ;-).

Boodschappen zijn zoooo duur

Ben je eindelijk lekker gesetteld (met of zonder huisgenoten), als je erachter komt dat de ijskast zich niet vanzelf vult. Vol goede moed ga je naar de appie (wat ga in ik godsnaam koken?!), totdat je bij de kassa staat en moet afrekenen. Zo duur?! Ineens kom je erachter hoe duur de dingen eigenlijk zijn die thuis vanzelfsprekend waren. Yep, welcome to the adult life…

Scoor het nieuwste issue van CG! om te lezen over ‘wat niemand je vertelt over je eerste jaar als student.’!

Wassen en koken?

Je woont niet meer in hotel mama en papa en moet dus naast die dure boodschappen ook ineens gaan wassen en koken. Tja, had je nu maar wat vaker de was thuis gedaan, want mag rood wel bij wit in de wasmachine? En op hoeveel graden moet je wol wassen? Trust us, de tijd zal het je leren, Google is je beste vriend en fouten maken mag!

5x Kookboeken voor zelfs de allerslechtste keukenprinsessen

Taxi Papa en Mama

Vroeger kon je misschien nog je ouders lief aankijken en vragen of ze je alsjeblieft wilde brengen of komen halen van dat feestje twee dorpen verderop. Nu moet je – weer of geen weer – toch echt zelf met de fiets of het openbaar vervoer gaan.

Eenzaam

Op kamers gaan klinkt waarschijnlijk als muziek in je oren, aangezien je je eindelijk niet meer hoeft te verantwoorden naar je ouders toe. Je kan zo laat thuis komen als je dat zelf wil en je hoeft je kamer niet meer op te ruimen, omdat je moeder anders boos word. Klinkt fantastisch, toch? Toch kan het af en toe nog weleens eenzaam zijn en kan je je familie en hun gezelligheid ontzettend missen.

Het is normaal dat je je soms eenzaam kunt voelen als je op jezelf gaat wonen. Des te meer reden om uit te kijken naar dat ene weekend dat je weer even teruggaat naar je ouders!

Nieuwe vrienden en oude vriendschappen

Eén van de leukste dingen van op kamers gaan is misschien wel het ontmoeten van nieuwe mensen en het creëren van nieuwe vriendschappen! Je zult de komende jaren zoveel leuke herinneringen maken met nieuwe mensen, geniet ervan! Vergeet alleen niet om ook je vrienden back home aandacht te blijven geven ;-).

Nieuwe stad

Misschien verhuis je wel naar een hele nieuwe stad waar alles en iedereen nieuw is. Ga dan op verkenningspad! Ga wandelen of fietsen door de stad, leer de weg kennen en probeer bijvoorbeeld restaurantjes dichtbij je huis uit. Ook kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij een studentenvereniging of sportclub, om zo een hoop nieuwe mensen te leren kennen.

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen