kindness

8x Legendarisch lieve acties

Dat een beetje vriendelijkheid niet zo heel veel hoeft te kosten, bewijzen deze bijzondere mensen maar weer. Humanity for the win!

The Kindness Offensive

Deze Britse club verspreidt hun vriendelijkheid door het hele land. Zo hebben ze er onder andere voor gezorgd dat er een boekenwinkel kwam waar mensen gratis boeken mochten meenemen. De boeken worden door het goede doel telkens opnieuw aangeleverd. Ze hebben ditzelfde systeem ook ingevoerd met speelgoed voor kinderen waarvan de ouders geen budget hebben om dat te kopen.

Laura

Toen Laura zag dat een auto bij het ziekenhuis op de bon ging, stapte ze naar de parkeerwachter en betaalde voor de bon. Nadat een Australische moeder een tijd met haar doodzieke negen weken oud zoontje in het ziekenhuis had gezeten, liep ze naar buiten om vervolgens de bon op haar auto te ontdekken. Toen ze deze bon zag, zakte de moed in haar schoenen. Maar bij het openen van de envelop vond ze een briefje. ‘Ik zag dat je een bon had en dacht dat wat je ook meemaakte in het ziekenhuis, dat al zwaar genoeg was. Dus ik heb voor je bon betaald, ik hoop dat alles gauw weer beter graat, groetjes Laura.’

Over the past few days I have been in hospital with my 9 week old son. We were discharged today and as I walked to my…

Geplaatst door Canberra Mums op Zondag 9 augustus 2015

Meer manieren om iemand z’n dag te maken lees je hier!

Spiderman

Een twintig jaar oude barman verkleedde zich ‘s avonds als Spiderman om broodjes uit te delen aan de daklozen in Birmingham. De anonieme held, beter bekend als de Birmingham Spiderman, betaalde zelf de broodjes en was een paar dagen in de week na negen uur s’avonds te vinden op de straten van Birmingham. Spiderman is onze nieuwe favo superheld.

Photograph: © I Am BirminghamVIDEO: https://youtu.be/hEygAnvkEZk

Geplaatst door Birmingham Spiderman op Zondag 8 maart 2015

Never walk alone

Op een regenachtige dag gaf een moslim zijn schoenen aan een man die geen schoenen had in de bus. De moslimman zei: ‘Maak je geen zorgen, ik woon hier vlakbij dus ik kan blootsvoets naar huis.’ De buschauffeur vond het verhaal zo mooi, dat hij er een van foto maakte en het verhaal deelde op het internet. De media probeerde in contact te komen met de genereuze man, maar de hulpgever wilde niet. Hij verklaarde dat goede daden volgens zijn geloof anoniem moesten blijven.

A man inside a bus in Surrey, BC, gratefully wears socks and shoes given him by a man who then walked away barefoot on…

Geplaatst door Salim Jiwa op Zondag 20 april 2014

J.K Rowling

J.K. Rowling staat al langer bekend om haar goede daden. De schrijfster van de Harry Potter boeken was een miljardair maar verloor deze status 0mdat ze zoveel geld doneerde aan goede doelen. De vijftien-jarige Cassidy overleefde als enige van haar familie een schietaanval. Tijdens de herdenking quote ze Albus Perkamentus. J.K Rowling was hier zo ontroerd door, dat ze Cassidy een brief schreef uit naam van Perkamentus en een acceptatie brief van Zweinstein. Tot slot kreeg Cassidy ook een gesigneerd Harry Potter boek.

Verjaardagsfeestje

De zes jaar oude Glenn met autisme vierde zijn feestje maar helaas kwam niemand van de uitgenodigde kindjes. De moeder van het verdrietige jongetje deelde het verhaal op Facebook en niet veel later kwamen 15 gezinnen met 26 kinderen op de verjaardag van Glenn. Ze kwamen met cadeautjes, snoepjes en taart. Tot Glenn en zijn moeder’s grote verrassing kwam ook de plaatselijke politie en brandweer langs op het feestje. Volgens zijn moeder was Glenns verjaardag ‘awesome’. De klasgenootjes van Glenn hebben het feest van hun leven gemist, lekker puh!

Geplaatst door John Buratti op Woensdag 11 februari 2015

IKEA

Tijdens de koude winter besloot IKEA in Cantania, Italië hun deuren open te gooien voor de honden in de stad. De honden mochten op de tapijten slapen en opwarmen. So cute! Konden de werknemers van IKEA niet tegen de zielig kijkende hondjes? We understand!

Een maaltijd vol liefde

De eigenaar van het restaurant P.B. Jams schrok zich een hoedje toen ze zag dat het eten uit haar vuilnisbakken was gehaald. Niet lang daarna stond er op het raam van haar restaurant een berichtje. ‘Voor diegene die onze vuilnis doorzoekt voor z’n volgende maaltijd, je bent meer waard dan een maaltijd uit een vuilnisbak. Kom alsjeblieft binnen tijdens openingsuren voor een P.B. specialiteit, een bord met verse groente en een glaasje water. Voor niets. We stellen geen vragen.’ Groot gelijk P.B. Jams lady! Misschien een idee om je eten net als deze mevrouw te delen met je buddies? 

Heb jij wel eens zo’n goede daad voor een ander gedaan? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl! Probeer eens vaker iemand anders zijn dag beter te maken! Post je goede daad vervolgens op je tijdlijn of in je Stories met de #sprealovecg en win een leuke goodiebag! 

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen