8x Reizen met het OV

De struggles van het reizen met de trein of bus.

De struggles van het reizen met de trein of bus.

Het openbaar vervoer kan heel handig zijn, maar helaas verloopt de reis niet altijd zo smooth als dat je zou willen. Soms heb je te maken met (flinke) vertragingen, maar als jij je verslapen hebt wacht de trein niet op jou, helaas. Ook kunnen je medereizigers voor irritaties zorgen.

Niet dat de auto altijd handig is, filerijden is niet chill. En de band van je fiets kan ook lek gaan. 

Maar voor de girls onder ons die vaak met het OV reizen, heeft CG! een weer een leuk lijstje gemaakt. Herkenbaar? 

1. Jij weet altijd nét op tijd de trein te halen. Ook heb je ’s ochtends alle tijd van de wereld, een trein of bus halen is gewoon moeilijk.

2. Jij moet, net als de rest van Nederland, altijd in de spits reizen. Je kunt nooit zitten, maar jij bent eigenlijk allang blij dat je überhaupt in de trein past.

3. Als je wel een zitplekje hebt weten te bemachtigen, gaat degene naast je zitten bellen. Hele verhalen komen voorbij en voor je het weet kun jij tot in detail beschrijven hoe zijn afgelopen drie doktersafspraken zijn verlopen. Great.

4. Net op het moment dat jij trek begint te krijgen, stappen er letterlijk tien mensen met eten de trein in. Niet eerlijk.  

5. Je moet staan in de bus, maar deze remt zo hard dat je bij je buurman op zijn schoot belandt. Oeps. Gelukkig was hij cute.

6. Niet alleen bellende mensen kunnen jou op je zenuwen werken, jij wordt er ook niet vrolijker op als je buurvrouw haar muziek zo hard aan heeft staan dat je alles kunt horen. En laat het nou net dat soort muziek zijn waar jij een hekel aan hebt. Really?

7. Op de een of andere manier heeft jouw trein altijd dikke vertraging als jij een belangrijke afspraak hebt. Gelukkig weet jij ondertussen beter en pak je voortaan een trein eerder.

8. Wanneer je ’s ochtends iets te veel haast hebt, probeer jij je make-up in de trein te doen. Net als je bijna klaar bent met het zetten van het perfecte zwarte lijntje, begint de trein heen en weer te schommelen en belandt de eyeliner ergens in je wenkbrauw. NOOOO

Fotografie: Peter Rosa/Studio D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen