slaapkamer

8x Zo creëer je rust in je kamer

Het leven kan soms druk en stressvol zijn. Tover je kamer daarom om in een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Een nette, opgeruimde kamer zorgt voor rust in je hoofd. Maar hoe houd je je kamer nou rustig? CG! to the rescue, wij hebben 8 tips en tricks voor jou, zodat jij helemaal tot rust kan komen in je kamer.

1. Opgeruimd staat netjes

Clean that mess! Een opgeruimde kamer zorgt voor meer rust. Je kunt alles terugvinden en je kamer lijkt ruimer. De ultieme tip voor het opruimen van je rommel: verstop het onder je bed. Voor heel goedkoop kun je manden kopen die je onder je bed kan schuiven. Hierin prop je al je schoenen, kleren of boeken, zodat je die rommel niet meer hoeft te zien. Heb je nou geen hoog bed? No worries, je kunt bedverhogers kopen, waardoor je bed hoger komt te staan en je er een mand onder kan schuiven. Ook kun je mandjes bovenop je kast zetten, hierin doe je de kleine spullen die je niet vaak gebruikt. Oh, en vergeet je bed niet elke ochtend op te maken!

Mand 2

Cosy en trendy mand €5.95 BIJENKORF

Mand

Opbergmand van maisbladeren €29,95 BIJENKORF

2. Kies de juiste kleuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige kleuren rustgevend zijn, denk aan pastelkleuren, grijstinten en wit. Dit houdt niet in dat je verder geen verschillende kleuren in je kamer kan hebben. Als je voor meerdere kleuren gaat, zorg dan dat de kleuren wel goed bij elkaar passen. Enne, vermijd wel de kleur rood. Deze kleur kan je onbewust gestrest maken en voor een onrustig gevoel zorgen.

Kamer

3. Shine bright

Licht hebben we natuurlijk nodig om onze kleine teen niet tegen het bed te stoten, maar het is wel belangrijk dat je de juiste kleur licht gebruikt. Felle TL-lichten kunnen namelijk je study skills flink verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat warm licht en sfeerlicht je kortetermijngeheugen en sloving-abilities een boost geven. Om het nog wat gezelliger te maken kun je kerstlampjes om je kast of bedrand heen hangen. Deze kun je aanzetten wanneer je avonds nog even lekker in je bed een film op Disney+ aan het kijken bent. Heb je nou geen leuke lampen? Gelukkig hebben wij een artikel met allemaal leuke lampen voor in je slaapkamer geschreven.

Lamp Bureau

Lucide tafellamp €114,95 BIJENKORF

Lampjes

Kerstverlichting warme witte kerstlampjes €17,84 BOL.COM

4. What’s that smell?

Mocht je er nog geen hebben, koop dan nu een aroma verdamper. Aroma verdampers zorgen er voor dat er geen droge lucht in je kamer zit en geven een lekker geurtje aan je kamer. De geur kun je zelf kiezen, maar het is bewezen dat de geur van citroen je concentratie boost. En van de geur lavendel kom je beter tot rust. Mocht je nou niet het geld hebben om een aroma verdamper te kopen, koop dan geurkaarsen!

Aroma Verdamper

Aroma verdamper €34,99 BOL.COM

5. Color-coordinate

Rust in je kledingkast is ook een must. Hang je kleding bijvoorbeeld van donker naar licht van links naar rechts. Volgens opruim queen Marie Kondo krijgt je humeur een boost als je kijkt naar ‘something that moves upward’, in dit geval dus lichter wordt terwijl je blik naar rechts verschuift.

Kamer

Nu je toch met je kamer bezig bent, geef ‘m dan ook gelijk een herfst make-over!

6. Groen moet je doen

Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, ze zijn ook nog eens een enorme mood-booster. Door het kijken naar planten kun je je beter gaan voelen. En als je nou, just like us, totaal niet voor planten kan zorgen, no worries, want nep planten will also do the trick. Wil je nog meer natuur in je kamer halen? Je leest er hier over.

Kamer
Plant

VidaXL kunstbamboo €28,99 BOL.COM

Cactus

Kunstplanten zes stuks €23,95 BOL.COM

7. Make it cozy

Een zacht kleed en tons of kussens maken je bed een extra fijne plek om te leren, te chillen of om tussen al je harde werken door een lekker dutje te doen. Je bed opmaken kost ‘s morgens wel wat extra tijd, maar we promise you it’s worth it!

Crushing On White Bedding Stacy Risenmay 1
Grijs Kussen

Grijs rond velvet sierkussen €24,99 / €19,99 SISSYBOY

Sprei

Oker sprei gestreept €49,99 / €39,99 SISSYBOY

8. Koop een wekker

We know, je telefoon heeft een wekker. Maar als je je telefoon binnen handbereik hebt, is de verleiding groot om tot way past bedtime door Insta te blijven scrollen of om middenin de nacht een Snap te sturen. Bad idea: het blauwe licht van je scherm maakt dat je moeilijker in slaap kunt vallen. Plus: als je telefoon aan de andere kant van de kamer ligt, moet je wel meteen je bed uitkomen als de wekker gaat!

Wekker

Karlsson wekker €27,95 BIJENKORF

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Myronglobe
    Myronglobe
    Reactie: plenty of fish dating site of free dating [url="http://datingfreetns.com/?"]dating online [/url]
    Beantwoorden
  • JavierQuock

Gerelateerde artikelen