disney

9x Disney filmlocaties die je in het echt kunt bezoeken

Ben jij ook zo’n grote Disney lover? Dan moet je zeker eens een tripje langs deze locaties maken! Wist je namelijk dat heel veel plekken uit Disney films gebaseerd zijn op échte locaties? Zo lijkt het toch even of je zelf ook in een Disney film zit. Disneyland is er niets bij!

Belle en het Beest

Als we denken aan Belle en het Beest dan denken we aan kleine pittoreske dorpjes in het mooie Frankrijk. Er bestaan op dit moment nog steeds veel mooie middeleeuwse dorpjes zoals Ribeauvillé, Riquewihr en Straatsburg. Wie weet kom je daar dan wel een Gaston of Belle tegen!

disney

Aladdin

Het verhaal van Aladdin speelt zich af in India, in de plaats Agra om precies te zijn. Voel je net als Aladdin of Jasmine met de grote Taj Mahal op de achtergrond. Een must-see!

Wist je al dat er een vervolg komt op de love-action film van Aladdin?

disney

Rapunzel 

Rapunzel (aka Tangled) is helemaal geïnspireerd op het mooie plekje Mont Saint-Michel in Normandië. Het is een eiland dat voor de kust ligt en in het midden staat een prachtig klooster. So pretty!

dinsey

Doornroosje

Je kan het ook dichterbij huis zoeken of course. Het kasteel dat als inspiratie diende voor het kasteel van Doornroosje (en die in Disneyland) staat namelijk in Neuschwanstein, Duitsland! Een magische plek tussen de groene bossen.

disney

Lees ook: Dit magische pretpark in London wordt Disneyland 2.0 

Jungle Book

De inspiratie voor de groene jungle uit Jungle Book kwam uit Satpura National Park, wat middenin India ligt. Hier kun je wandelen in de prachtige natuur tussen meerdere Balou’s en Baghera’s!

disney

De Kleine Zeemeermin 

We kennen allemaal de hottie prins Erik uit De Kleine Zeemeermin met zijn mooie kasteel aan het water. Het kasteel wat er echt op lijkt is te vinden in Zwitserland! We durven je niet te zeggen of prins Erik er ook is, en het ligt wel aan een meer in plaats van aan de zee, maar Chateau de Chillon is in ieder geval b-e-a-utiful.

Lees ook: De Disney prinsen zien er in het echt nog knapper uit dan je al dacht

disney

Vaiana 

Als we aan Vaiana/Moana denken, denken we aan witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. En ook die locatie bestaat echt! Je moet er helaas alleen wel even een eindje voor reizen, want je moet helemaal naar Samoa. Dit ligt in Zuid-Pacifische oceaan, rechts van Nieuw-Zeeland. But it’s so worth it!

disney

The Lion King 

Wil jij een echte Timon, Pumba en Simba zien? Ga dan naar de Serengeti, een groot stuk savanne in Tanzania! Een must voor de avonturiers!

disney

Mulan 

Wist je dat de film Mulan gebaseerd is op een echte legende? Namelijk die van de vrouwelijke strijder Hua Mulan. Het verhaal speelt zich af in het oude China, in de Verboden Stad in Beijng. Het is zelfs een stukje Unesco Werelderfgoed!

Kan jij ook niet wachten tot de live-action versie van Mulan? Check hier de trailer!

disney

LEES OOK:

Beelden: Gettyimages  / Bron: Cheaptickets.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen