Het is vandaag 10:10, de dag van de duurzaamheid. Natuurlijk kan ons milieu iedere dag alle hulp gebruiken, maar vandaag doen we extra ons best om ook andere bewust te maken. Met deze simpele tips draag jij je steentje bij. Spread the word!

Shoppen met je shopper

Neem zelf een katoenen shopper mee (of misschien wel twee), als je een dagje gaat winkelen. Ze zijn verkrijgbaar met allerlei leuke prints en grappige quotes. Zo belanden de plastic tasjes niet onnodig in de prullenbak en zie je er nog leuk uit ook!
 

Dikke truien, zachte dekentjes en toffe pantoffels

Heb jij het ook zo koud thuis? Laat de kachel voor wat het is en pak je favoriete trui. Kruip gezellig onder een dekentje en houd je voetjes warm met pantoffels. Jij bent helemaal winterproof.

 

Recycle beker

Neem je eigen beker met glitters, unicorns en een recycle rietje mee op pad. Die zijn veel cooler dan een wegwerp flesje en makkelijk te hervullen. Scheelt dus ook weer in je portemonnee.
 

Lights out

Gebruik lampen alleen als je ze echt nodig hebt. Kaarsjes zijn veel gezelliger en geven ook nog eens warmte af.
 

Pak de fiets

Ben je gelijk sportief bezig! Wij zien voordelen.

 

Scheid je afval

Koop een extra prullenbakje voor in je kamer. Gebruik de ene voor oud papier en de ander voor je lege make-up.
 

Breng je oude kleding naar H&M

Met hun ‘Long Live Fashion’ concept zorgen zij ervoor dat jouw ‘fashion geen vuilnis wordt’. Je mag alles wat je niet meer draagt inleveren en krijgt er ook nog is een kortingsbon voor 15% korting op een artikel naar keuze voor terug! Win-Win.
 

Bepaar water, douche samen

Super gezellig, maar ook alleen kun je water besparen. Douche iets sneller en poets je tanden van te voren.
 

Eet minder vlees

Doe bijvoorbeeld mee aan ‘Meatless Monday’.


 

LEES OOK: 9 x Celebs die Vegan zijn

Fotografie: Pexels