tatbilb

9x Secret hints in de ‘To All The Boys’-films

Heb jij ook al (een stuk of 10x) To All The Boys: PS: I Still Love You gezien? Het tweede deel van To All The Boys I’ve Loved Before staat nog maar nèt op Netflix, maar wij kunnen nu al niet wachten tot deel 3! Wedden dat deze verstopte hints uit de films jou nog niet waren opgevallen?

SPOILER ALERT VOOR DEEL 1 EN 2 VAN TO ALL THE BOYS! 

1. Falling for you

Het lijkt erop dat Lara Jean iets heeft voor het letterlijk ‘vallen’ voor een jongen. Waar ze in de eerste film flauwvalt als Peter met haar brief komt aanzetten, struikelt ze in deel twee over wat omgegooide kauwgomballen als John Ambrose de kamer binnenloopt.

tatbilb

2. Shake that snowglobe

In het eerste deel van To All The Boys wint Lara Jean op de kermis samen met Peter een sneeuwbol met een stelletje erin. In het tweede deel zien we deze sneeuwbol weer terugkomen als een metafoor voor haar situatie met Peter en John Ambrose. ‘It’s a funny thing, this relationship stuff. One moment things are upside down, but then – like magic – there’s glitter everywhere.’ 

Later keert de sneeuw ook weer terug als LJ met John in de sneeuw zoent.

tatbilb

3. Herinneringen aan de muur

Als de groep in deel twee in de boomhut samenkomen, hangen er een heleboel herinneringen van hun kindertijd aan de muren. Zo ook bijvoorbeeld de sorteerhoed uit Harry Potter, het boek dat je LJ en John Ambrose ziet lezen in de flashback.

tatbilb

tatbilb

4. Bijzondere figurant

Als je alle boeken van de To All The Boys-reeks hebt gelezen, ben je vast wel bekend met de schrijfster van al deze verhalen: Jenny Han. Maar wist je dat Jenny zelf ook in beide films te zien is? In de eerste film zien we haar kort verschijnen tijdens de dans van LJ en Lucas op school en in het tweede deel zien we haar in de aula op Valentijnsdag!

tatbilb

5. Keeping it in de family

Jenny is niet de enige die een verschijning maakt in de films. Wist je namelijk dat zelfs de ouders van Jenny ook in het tweede deel zitten? Ze spelen hierin de opa en oma van Lara Jean!

tatbilb

6. 80’s Throwbacks

In beiden films wordt er een boel verwezen naar films uit de jaren ’80! Zo ook tijdens de opening van PS: I Still Love You, waarbij Lara Jean ronddanst op Then He Kissed Me van The Crystals, dat weer komt uit de film Adventures in Babysitting uit 1987. Lara Jean danst in fact precies diezelfde openingsscène na!

tatbilb

7. Love to read

Aangezien de films gebaseerd zijn op een reeks boeken, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat de liefde voor boeken ook terugkomt in de films. Als LJ en Peter in deel twee door de schoolgangen lopen zie je bijvoorbeeld posters met hierop ‘books can take you anywhere’ en ‘reading gives you wings’, met in het midden boeken waar vlinders uitvliegen.

tatbilb

8. Ice Cream Sandwiches

Als Lara Jean in deel twee aan Lucas laat zien hoe ze haar relatie met Peter overthinks, gebruikt ze hiervoor een ice cream sandwich. Maar waarom precies deze snack? Daar zit een idee achter! Het is namelijk een verwijzing naar het boek van Jenny Han. Als de groep in het verhaal samenkomt bij de boomhut, neemt LJ een tas vol ice cream sandwiches en cheese doodles mee, in plaats van de cupcakes die ze bakt en de pizza die John Ambrose meeneemt in de film. En terwijl Peter in het boek de laatste ice cream sandwich pakt, neemt hij in de film de laatste pizza slice.

tatbilb

9. Vissenparty

Als LJ en Peter in de biologieles zitten, is dit een directe verwijzing naar de love-triangle waarin Lara Jean zich bevindt. Ze moeten namelijk in deze scène een octopus ontleden, waarbij de leraar het erover heeft hoe dit dier drie harten heeft. En net zoals in hun liefdesverhouding, moet één van deze harten worden gebroken door Lara Jean. tatbilb

Verder vindt de break-up tussen Lara Jean en Peter in het tweede deel plaats voor een vissentank in het aquarium, maar werd LJ in de eerste film óók voor een vissentank geconfronteerd over Peter door zijn ex Jen. Fishies!

tatbilb

LEES OOK:

 

Beeld: Instagram @toalltheboysnetflix

Bron: Flicks And The City

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen