Vriendinnen, we kunnen niet zonder. Behalve dan diegene die eigenlijk niet goed voor je zijn. Natuurlijk kunnen jullie het ook heel leuk hebben. Maar als ze jou laat zitten, een slecht gevoel geeft en niet steunt… Is ze dan wel echt je bestie? Als jij deze 9 dingen herkent, is zij een foute vriendin. En daar hoeft jij echt niet langer je tijd aan te besteden. Choose you girl!

 

Ze laat je altijd zitten

Ze zegt jou altijd op het laatste moment af om iets met andere te doen. Als je meegaat laat ze jou links liggen en sta je er ineens alleen voor. Wanneer je boos wordt zegt ze onschuldig ‘oh sorry dat was niet de bedoeling’. En wanneer jullie wel met zijn tweeën zijn, ben jij ineens weer haar hele wereld #soconfusing.

 

Ze vindt het vanzelfsprekend dat je altijd voor haar klaar staat

Is er iets aan de hand? Jij bent haar luisterend oor. Jij staat voor haar klaar en jij komt wel weer aanvliegen. Maar toont ze enig respect en dankbaarheid naar jou?
foute vriendin

 

Je voelt je minderwaardig naast haar

Je hebt continue het gevoel dat je voor haar aandacht moet vechten. Not ok! Lees hier 5 tips om meer van jezelf te houden.

 

Ze geeft je een slecht gevoel

Ze zegt dat ze je bestie is, maar ze weet je anders wel altijd te bekritiseren. Wanneer ze zegt dat jij haar irriteert doet ze dit onder het mom van ‘ik ben gewoon eerlijk’.

 

Ze luistert nooit naar jou

Nadat jij uren haar verhalen over haar crush hebt moeten aanhoren heeft ze 3 minuten concentratie voor jouw verhaal voordat haar ogen afdwalen.
foute vriendin

 

Ze negeert je als jullie met meerdere mensen zijn

Tenzij jij de enige bent waar ze op dat moment tegen kan praten. Je staat je dus waarschijnlijk dan dik te vervelen en dan kun je net zo goed de quiz wat voor vriendin ben jij doen. Wedden dat jij er wel goed uitkomt.

 

Ze vraagt je nooit mee als ze met andere afspreekt

Haar leuke uitgaansplannen? Daar ben jij geen deel van. Haar liefdesverdriet avond? Ja, daar ben je wel goed voor.

 

Ze geeft jou altijd de schuld

Volgens haar begrijp jij het niet en moet jij veranderen.
foute vriendin

 

Jullie hebben heel vaak ruzie

De enige dag ben je haar bestie, de andere hebben jullie de grootste ruzie omdat ze haar zin niet krijgt. Vermoeiend!

Ohja, herken je jou vriendin niet in het bovenstaande? Good for you! Dat is een vriendin die je wél voor altijd bij je wil houden.

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash