pixar

Álle Pixar films op een rijtje voor de ultieme movie marathon

Het bedrijf tekende in 1995 een productie deal met Disney en al snel kwam Pixar uit met de allereerste computer-geanimeerde feature-length film: Toy Story. Vele jaren en films later, blijft Pixar nog steeds de grootste in geanimeerde films vol mooie verhalen. En geef nou toe, wie kent niet het bekende voorstukje met het springende lampje? Daarom hier een lijst met alle Pixar films (op jaar van release), zodat jij een geweldige movie marathon kan houden! Welke staat bij jou op #1?

Toy Story (1995)

Pixars allereerste film en gelijk een superhit! Het verhaal van speelgoedfiguren Woody en Buzz waren zelfs zo succesvol dat er wel vier (!) delen van zijn gemaakt.

A Bug’s Life (1998)

A Bug’s Life is misschien minder bekend dan Toy Story, maar zeker niet minder leuk! Pixar nam voor deze film even afscheid van het speelgoed en stapte over op insecten.

Toy Story 2 (1999)

Het avontuur van Woody en Buzz ging in 1999 verder in het tweede deel van Toy Story! 

Monsters Inc. (2001)

Monsters Inc. is nog altijd één van Pixars grootste films. De film had alles wat Pixar films zo goed maakt: liefde, emotie en een gloednieuwe wereld om te ontdekken. Met Mike, Sulley en natuurlijk Boo! Een perfecte film om bijvoorbeeld ook met je bae te kijken of met de hele familie!

Finding Nemo (2003)

Wie kent ‘m niet? Ook dit is een grote van Pixar. In deze film moesten de animators voor het eerst leren hoe je karakters onder water moest animeren, met de hulp van experts. Marlin en Dory zijn op de zoektocht naar Marvin’s zoontje Nemo in de grote blauwe oceaan. Ook hier is later een deel twee van gemaakt!

The Incredibles (2004)

En toen kwam er een superhelden film! In de familie Parr heeft ieder familielid zijn eigen speciale krachten. Als familie moeten ze hun krachten bundelen om slechterik Frozone te verslaan.

Cars (2006)

En hoppa, toen ging Pixar van speelgoed, vissen, insecten en mensen opeens over naar auto’s! In Cars volg je Lightning McQueen in zijn avontuur om een grote race te winnen.

Ratatouille (2007)

Ratatouille gaat over het kleine schattige ratje Remy, die grote dromen heeft om ooit op een dag een grote kok te worden. Met de hulp van een menselijk chef kan zijn droom misschien toch nog uitkomen.

WALL-E (2008)

Wall-E is volgende velen één van de de beste films die ooit is gemaakt. Je volgt de lonely robot Wall-E die in zijn eentje achtergebleven is op aarde om alle rotzooi van de mensheid op te ruimen. Eigenlijk praat hij de hele film niet, maar leert ons een grote les over de gevaren van de vervuiling van de aarde. Een superlieve film, waar je zeker een zakdoekje bij de hand moet houden voor je tranen.

Up (2009)

Up krijgt het voor elkaar om ons al de eerste paar minuten van de film te laten huilen. Carl blijft vol verdriet achter als zijn vrouw Ellie overlijdt. Hij weigert uit zijn huis te gaan en maakt duizenden heliumballonnen aan zijn huis vast, waardoor het verandert in een luchtschip. Dan ontmoet hij Russel, een jonge scout, en beleeft hiermee een hoop avonturen om zijn reis naar de paradijswaterval te maken.

Toy Story 3 (2010)

En toen kwam alweer het derde deel uit van Toy Story!

Zit in romantische films? Check hier een hele lijst.

Cars 2 (2011)

En ook het tweede deel van Cars werd gemaakt.

Brave (2012)

Brave was de eerste film van Pixar die ging over een Disney princes. Merida is een pittige tante met een grote bos oranje krullen en het verhaal wijkt dan ook volledig af van de andere Disney prinsessen films.

Monsters University (2013)

Terwijl veel fans hoopten op een vervolg van Monsters Inc., kwam Pixar juist uit met een prequel van deze film. In het verhaal zie je hoe Mike en Sulley elkaar ontmoeten op de monsters universiteit en hier veel avonturen beleven.

Inside Out (2015)

Weer zo’n origineel idee van Pixar: want wat gaat er nou eigenlijk om in het hoofd van iemand? Dat laat je natuurlijk zien aan de hand van kleine computerfiguurtjes! Een film die zowel leuk is voor kinderen, maar ook zeker voor iedereen die ouder is.

The Good Dinosaur (2015)

Grote kans dat je deze film nog nooit hebt gezien. Jammer genoeg voor Pixar, pakte deze film niet zo succesvol uit als gehoopt. Zonde, want het is een superlieve film over een dinosaurus die zijn angsten moet overwinnen.

Finding Dory (2016)

Het vervolg van de populaire film Finding Nemo! De fans konden niet wachten tot het vervolg uit kwam, en iedereen was dan ook door het dolle toen de film draaide om het grappige en vergeetachtige visje Dory.

Cars 3 (2017)

Ennn… het derde deel van Cars kwam uit!

Coco (2017)

Deze film draait om het feest Dia de los Muetros in Mexico en hiermee begeeft Pixar zich ook weer in een nieuw segment. De muziek is van een heel hoog niveau en het is simpelweg een heerlijke film om lekker onder een dekentje op de bank weg te kijken.

Incredibles 2 (2018)

En de film waar ook iedereen al jaren op wachtte: Incredibles deel 2!

Toy Story 4 (2019)

En vorig jaar kwam ook de langverwachte Toy Story 4 uit!

Onward (2020)

Onward is pas net uit en vertelt het verhaal van twee elvenbroertjes die wonen in een fantasiewereld vol elfen, trollen en eenhoorns. Ze krijgen een bijzonder cadeau van hun moeder; iets wat hun overleden vader hen heeft nagelaten. Samen gaan ze op zoek naar magie om hun vader, of eigenlijk een deel van hem, terug te halen uit de dood. Onward is een bijzonder en avontuurlijk verhaal vol humor, liefde en doorzettingsvermogen en nu al onze favoriete film van 2020!

Soul (2020)

Het verhaal gaat over Joe Gardner, een muziekleraar die ervan baalt dat hij het nooit écht gemaakt heeft in de muziekwereld. Wanneer hij op een dag dan toch eindelijk goed nieuws krijgt, valt hij in een put en belandt hij in de ‘soul’-wereld. Daar ontmoet hij 22 en samen proberen ze te ontsnappen. Joe wil namelijk niets liever dan weer muziek maken en dat gaat niet als ziel zonder lichaam… De achterliggende gedachte van Soul is, dat je maar een korte tijd op aarde hebt en er alles aan moet doen om herinnert te worden. Leeraam, cute en grappig als je het ons vraagt.

We moeten nog even wachten, want Soul draait pas vanaf 19 juni in de bios.

LEES OOK:

Beeld: Pixar

Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen