sushi

Amsterdam heeft nu een 100% vegan sushi restaurant!

Sushi is er in vele heerlijke vormen en maten, maar bestaat vaak uit vis, vlees en andere dierlijke producten. Gelukkig zijn er ook een aantal vegetarische en vegan opties, maar die zijn vaak maar beperkt en net iets moeilijker om te vinden. Die tijd is nu voorbij, want in onze hoofdstad is er nu een restaurant dat alleen maar vegan sushi serveert!

Plant Based Sushi

Plant based sushi vind je in Oko (Cultural Melting Point), aan de Admiraal de Ruijterweg (Amsterdam-West) en serveert 100% plantaardige sushi. Dit betekent dat alles op de menukaart volledig vrij is van vis, vlees en andere dierlijke producten. And it looks suuuper good! Het restaurant is de creatie van Claudia Deken. Na het organiseren van een aantal pop-up evenementen, komt ze nu eindelijk met een eigen restaurant!

Het restaurant serveert op alle dagen vegan sushi, behalve op dinsdag na 17:00 uur (voor als je je lover op date wil meenemen die toch liever vis in zijn sushi eet).

Lees ook: zo heb jij de beste date ooit

Menu

Van Pak Choi Nigri en de Pinky-Winky rol (rode biet-gekleurde rijst) gevuld met gekarameliseerde ui en zoetzure tempeh, tot de Amsterdamse truffelrol (spinazie, mango, komkommer, miso en veganistische truffelkaassaus). Het menu zit bomvol lekkers. Wie neem jij er mee naartoe?

Ben jij een sushi lover? Dan herken je vast deze dingen! 

LEES OOK:

 

Beeld: Instagram @plantbasedsushi

Bron: NSMBL

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen