animal crossing

Haal alles uit Animal Crossing met deze handige tips & tricks

Als je een beetje bekend bent met de gaming wereld, weet je vast dat bijna iedereen helemaal addicted is aan Animal Crossing: New Horizons. Je bouwt in deze game je eigen eiland, bezoekt het eiland van je vrienden en nog veel meer. Mocht je het nog nooit gespeeld hebben, dan heeft CG! een aantal handige tips en tricks voor beginners die het spel veel makkelijker en leuker maken!

Upgrade je tent/huis

Het upgraden van je tent naar een huis is echt een MUST. Het kost je redelijk veel Bells (het geld in Animal Crossing), but it’s totally worth it. Zodra je een huis hebt, heb je meer storage, wat je écht nodig gaat hebben. Je bent in Animal Crossing namelijk veel bezig met het collecten van items en resources.

Wanneer je bij Tom Nook de upgrade doorgeeft, krijgt je schulden. Probeer deze ASAP af te lossen. Niet omdat je anders meer moet betalen, maar zodat je zo snel mogelijk weer een groter huis kunt bouwen met meer storage. Plus, who doesn’t want a big ass house, right?

Verzamel verschillende soorten fruit

Je hebt kersen, peren, perziken, appels, sinaasappels en kokosnoten. Elke speler begint met een ander soort fruit op hun eiland. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijke al het andere fruit ook verzamelt en plant op jouw eiland. De prijs van verschillende soorten fruit kan verschillen van 100 tot 500 Bells and trust us, dat geld wil je hebben.

Als je Nintendo Online hebt en andere vrienden hebt die dit spel ook spelen, kun je easy fruit met elkaar ruilen door ze naar jouw eiland te laten komen (of jij naar die van hun).

Verzamel elke dag je resources

Schud elke dag je bomen en hak elke dag in de stenen op je eiland. Deze zorgen voor je dagelijkse resources en heb je nodig om dingen te maken.

Geef Tom Nook vijf vissen en bugs ASAP

In Animal Crossing is het all about collecting stuff. Je wilt daarom dat je museum zo snel mogelijk wordt gebouwd. Om dat te kunnen bereiken, moet je Tom Nook eerst vijf vissen en bugs geven. De volgende dag heb je dan een prachtig museum staan waar je al je findings kunt terugvinden.

Vergroot je inventory

Zodra je genoeg Nook Miles (een andere geld-eenheid in de game) hebt opgespaard, kun je gaan voor een grotere inventory space (opslagplaats). Dit is mega handig aangezien je zo meerdere dingen kunt dragen als je bijvoorbeeld een onbekend eiland gaat bezoeken.

Houd altijd flimpsy tools bij de hand

Flimpsy tools zijn in het begin je beste vriend. Maar zelfs wanneer je al sterke tools kan craften, is het handig om wat flimpsy tools (deze kun je kopen bij Nook’s Cranny of zelf craften) bij de hand te hebben. Wanneer er dan iets kapot gaat, kun je heel makkelijk weer een nieuwe maken!

Gebruik NIET je iron axe

Animal Crossing werkt niet hetzelfde als Minecraft… Als je in Animal Crossing hout wil, gebruik dat je stone axe. Op deze manier krijg je het hout van de boom zonder dat je hem omhakt.

Fruit geeft je superpowers

Het eten van fruit in deze game maakt je super powerful. Je kunt bijvoorbeeld bomen met een schep verplaatsten zonder ze te beschadigen en je kunt stenen breken!

Speelde jij deze spelletjes ook vroeger op je Nintendo DS?

Maak niks kapot op je eigen eiland!

Probeer zo min mogelijk de resources op je eigen eiland te vernietigen. Wanneer je fruit hebt gegeten, kun je namelijk stenen breken, maar de resources die je dagelijks opnieuw hieruit kan verzamelen, heb je nodig voor het bouwen van dingen. Hetzelfde geldt voor bomen, deze wil je écht niet omhakken met je iron axe. Staat een boom in de weg? Eet dan wat fruit, schep je boom op en plant ‘m ergens anders.

Snel rijk worden

Je weet waarschijnlijk allang dat je fruit kan planten voor een fruitboom, maar wist je dat je ook een GELDBOOM kunt planten? Ja, het is mogelijk! Wanneer je een gouden lichtstraal uit de grond ziet komen, pak dan je schep en schep de geldzak op. Maak het gat hierna nog niet dicht! Wanneer je namelijk een zak van 10.000 Bells weer terug in het gat gooit, groeit er uiteindelijk een geldboom. Deze geeft je om de zoveel tijd in totaal 30.000 Bells!

Fossielen leveren daarbij ook vaak veel geld op wanneer je deze verkoopt, maar verkoop ze alleen als je ze ook al in het museum hebt staan (als je ze dubbel hebt dus) en je ze hebt laten checken.

Free stuff

Kijk elke dag goed rond op je eiland, want liggen genoeg gratis dingen voor het grijpen! Een of twee keer per dag spoelt er een fles met een bericht op het strand van je eiland aan. Ook vliegen er elke dag ballonnen met cadeautjes over je eiland, die je naar beneden kunt schieten met een katapult.

Zie je iets gouds uit de grond stralen? Graaf het op, want elke dag ligt er ergens op je eiland geld in de grond. En wie wil en nou niet zomaar geld vinden?!

Houd altijd je vangnet vast als je een boom schudt

Wespen zijn niet alleen je gevaarlijk in real life, maar ook in Animal Crossing. Zo kan het zijn dat je een boom aan het schudden bent voor goodies, en er opeens een wespennest uit valt. Ben je twee keer gestoken, dan ga je knock out. Dit is in principe niet erg, maar wel irritant.

Schud daarom altijd alleen een boom wanneer je je vangnet in je handen hebt. Hiermee kun je de wespen meteen vangen en kunnen ze je niet steken!

Lees ook: Dit bordspel krijgt een make-over!

Weet hoe je moet sluipen

Bij het vangen van kleine insecten, tarantula’s en schorpioenen is het belangrijk dat je op ze afsluipt. Doe je dit niet, dan vallen ze je aan of vliegen ze weg. Houd daarom ‘A’ ingedrukt als je je net vasthebt. Je loopt dan rustig op de beestjes af. Tip als je een tarantula of schorpioen wilt vangen: als deze op zijn achterpoten gaat staan, sta dan stil! Wanneer hij weer terug op zijn pootjes staat, kan je weer lopen. Doe je dit niet, dan kan hij je alsnog aanvallen ook al ben je aan het sluipen.

Maak gebruik van in-game events en characters

Misschien ben je er al één tegen gekomen… De vogel die aan je strand ligt te slapen of Wisp het spookje dat snel schrikt. Deze characters bezoeken eens in de zoveel tijd je eiland en elke character doet/heeft weer wat anders. Soms moet je een opdracht voor hun uitvoeren om bijvoorbeeld een item te kunnen krijgen. Maar als je C.J. of Flick op je eiland hebt, kun je bugs en vissen voor veel meer geld verkopen! Maak daar dus zeker gebruik van.

Omdat de game met de seizoenen meegaat, heb je ook speciale feestdagen. Zo was er met Pasen een paas event. Je kunt dan speciale recipes krijgen die alleen op dat moment van het event verkrijgbaar zijn. So, don’t miss out on some limited edition items!

Praat elke dag met je villagers

Door dit te doen krijg je Nook Miles én soms geven de villagers je zelfs een cadeautje!

Neem de tijd

Animal Crossing is geen race. Het gaat er niet om wie het snelste het mooiste eiland heeft. Neem daarom de tijd om alles te verzamelen, te bouwen en leuke villagers te inviten naar je eiland. Zo kan het bouwen van een gebouw wel 1 á 2 dagen duren (ja, dat is in real time!)

Opzoek naar leuke bordspelletjes? Hier check je een hele lijst vol leuke games! 

Bron: Gameradar en Cnet | Beeld: Nintendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen