Kat

Begrijp jij je kat? Grote kans dat je het mis hebt…

In Nederland zijn er ongeveer 2,6 miljoen katten met een liefdevol baasje. Maar alhoewel we vaak denken dat we onze kat volledig begrijpen, blijkt dat niet altijd het geval te zijn…

Research

Uit onderzoek van de University of Guelph in Canada blijkt namelijk dat wij onze katten helemaal niet zo goed begrijpen als we denken. De onderzoekers vroegen mensen om close-up foto’s van kattensnoetjes te bekijken en te zeggen of de uitdrukking van de dieren positief of negatief was. Hier komt de shocker: ruim 60% scoorde een dikke onvoldoende voor de test.

Gezichtsuitdrukking van een kat

Katten proberen met ons te communiceren door middel van gezichtsuitdrukkingen. Als je deze correct kunt lezen, dan begrijp jij je kat helemaal! Weet je niet zeker of jij een kattenexpert bent, doe dan deze test (die deel was van het onderzoek).

Tips

Wil jij je kat beter leren begrijpen? Hier zijn wat dingen waar je op kunt letten!

  1. Heeft je kat haar oortjes omhoog en kijkt ze je kalm aan? Dan voelt ze zich prima en is er niets aan de hand.
  2. Als je kat haar oren plat en naar beneden gekruld heeft en grote pupillen heeft, dan reageert ze uit angst en probeert ze zichzelf te verdedigen.
  3. Grote pupillen, oortjes die omhoog staan en naar boven gekruld zijn… dit betekent dat je moet oppassen. Je kat is namelijk ready to attack!
  4. Gaat je kat op de grond liggen met haar pootjes vooruit en zijn haar oortjes plat naar de zijkant? Dan is ze angstig en moet je haar wat ruimte geven.

Lees ook: 7x handige gadgets voor je kat

LEES OOK:

Bron: Metro

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen