joker

Bekijk de film Joker maar dan met volledig liveorkest!

Heb jij de super populaire film Joker gezien en was je enthousiast? Dan hebben wij heel leuk nieuws voor je! Binnenkort kan je namelijk Joker op een groot scherm zien mét volledig liveorkest erbij!

Joker

De meeste zullen Joker kennen als de villain van Batman, maar nu heeft hij zijn hele eigen film. Hierin komen we te weten hoe de Joker eigenlijk is ontstaan.

Arthur Fleck leidt een heel triest leven; hij heeft moeite om zijn weg te vinden in Gotham en met het zorgen voor zijn moeder. Hij droomt ervan om mensen te entertainen en te laten lachen. Overdag is hij te boeken als clown en s’ avonds doet hij een poging tot stand-up comedian, alleen vindt niemand hem grappig. Op het moment dat hij ziet dat hij bespot wordt op tv door een andere comedian, maakt het hem kapot en slaat hij helemaal door. Ondanks de therapie blijft hij negatieve gedachtes hebben en zit hij vast en een negatieve cirkel waarin hij altijd de klos is. Hij besluit om in zijn alter ego te veranderen: Joker. Zonder dat hij het door heeft wordt hij het middelpunt van een demonstratie. Hij houdt van de aandacht en dat heeft grote gevolgen…

De trailer van Joker check je hier! 

Live-concert

Op 11 mei kun je naar Theater Carré in Amsterdam waar je de film kunt zien onder begeleiding van een volledig live-orkest. De muziek, die is geschreven door de IJslandse componiste Hildur Gudnadóttir (ja, spreek dat maar eens uit), wordt tijdens Joker – Live in Concert voor het eerst live gespeeld. Op 30 april start de première in Londen, waarna het orkest door de rest van Europa tourt en uiteindelijk op 11 mei in Amsterdam aankomt.

‘Toen we de muziek opnamen zorgde het orkest voor zoveel diepte in- en aandacht voor het spel, dat we letterlijk onze adem inhielden tijdens het grootste deel van de opnames’, vertelde de componist over Joker. ‘Ik ben enorm blij dat ik dat weer mag zien gebeuren en dat we dit met publiek kunnen delen.’

Niet alleen de muziek heeft veel prijzen gewonnen, maar ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix heeft al een boel prijzen binnengesleept en won zelfs gister nog een Oscar voor beste acteur!

De kaartverkoop van Joker – Live in Concert start vrijdag 14 februari om 10.00 uur via Ticketmaster!

Wist je dat De Luizenmoeder ook een bioscoopfilm wordt?

LEES OOK:

Beeld: Joker

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen