sport

Bel je BFF maar op, want het is bewezen: je sport beter met een vriendin

Tja, sporten. Voor de één een hobby, en voor de ander een ‘moetje’. Een excuus om niet te sporten is dan ook zo gemaakt; slecht weer, huiswerk, moe… Maar wil je toch echt die summer body creëren, of je gewoon lekker in je vel en gezond voelen, bel dan een vriendin op! Onderzoek wijst namelijk uit dat sporten met een maatje de sleutel is tot succes.

Excuus

De motivatie om jezelf te verslepen naar de sportschool is vaak ver te zoeken. Het is toch veel chiller om gewoon in je bed te blijven liggen met een Netflix serie of een film op Disney+? Eenmaal gesport voel je je wel vaak zo’n 100x beter, maar toch blijft het altijd maar erg makkelijk om met een excuus te komen waarom je vandaag toch écht even niet kan.

Onderzoek

Gelukkig is er een oplossing voor je motivatie! Je BFF is namelijk dé sleutel tot jouw drive om te gaan sporten. Een onderzoek in opdracht van Virgin Active wijst namelijk uit dat sporten met een vriendin veel beter werkt dan alleen sporten. In het onderzoek werd gekeken naar de workout-gewoontes van 1000 vrouwen, waarbij de ene helft alleen sport en de andere helft met een vriendin.

Hieruit blijkt dat vriendinnen die samen sporten meer calorieën verbranden, langer trainen én de sportschool zelfs vaker bezoeken! Bovendien doet 64% van de vrouwen meer hun best als ze met een ander sporten en geeft 31% aan dat vriendinnen de motivatie zijn om in shape te blijven. Een geef toe; als je met iemand afgesproken hebt om te gaan sporten, zeg je vaak minder snel af dan wanneer je alleen gaat, toch?

Dus app je bestie en plan die gymdate! <3

Nog geen sportoutfit? Wij geven 5x een sportoutfit van Hunkemöller weg!

 

LEES OOK:

 

Bron: virginactive.co.uk en Girlscene

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen