Hangry

Ben je vaak hangry? Dit is hoe dat komt

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je hebt honger en wordt mega chagrijnig. Well, it turns out dat iedereen hier zo nu en dan last van heeft en uit onderzoek blijkt dat dit helemaal niet gek is.

Hangry

Ineens ben je super sad, boos of chagrijnig als je een tijdje niks hebt gegeten, maar waar komt dit door? Als je honger hebt heeft dit invloed op je prefrontale cortex (het voorste gedeelte van je hersenen). Dit gedeelte gaat over het controleren van je emoties en dat wordt steeds moeilijker als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Je lichaam maakt ook het stresshormoon cortisol en adrenaline aan, wat bij honger zorgt dat je flink geïrriteerd kan worden.

Op deze manier geef je je immuunsysteem een boost.

Feed me

Neuronen in je hersenen geven aan wanneer je moet eten en als je hier niet naar luistert, blij je dit gevoel houden. De neuronen blijven actief en gaan zich ook bemoeien met je stemming. De enige oplossing voor het tegengaan van hangry zijn is op tijd (het liefst iedere vier uur) en genoeg(!) eten. Als je vaak on the road bent, stop dan altijd een kleine snack in je tas om grumpiness tegen te gaan.

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: Vriendin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen