Frankee blog

BLOG Frankee: Dromen zijn bedrog

‘Jouw droom staat symbool voor je geloof in de liefde’

Weken lang had ik dezelfde terugkerende droom. Ik stond op een groen veld, de zon scheen en ik hoorde vogels op de achtergrond fluiten. In de verte zag ik een wit konijn op en neer springen. Ik rende er naar toe, maar elke keer als ik bij hem in de buurt kwam, werd ik wakker.

In eerste instantie dacht ik dat deze droom een link had met mijn fascinatie voor Alice in Wonderland. Ik nam aan dat mijn onderbewustzijn net zo’n grote fan was van het sprookje als ikzelf. Maar toch bleef de droom terug komen. Na de zoveelste keer ging ik maar op onderzoek uit.

Ik ben iemand die gelooft dat dromen een betekenis hebben. Dankzij mijn grote vriend Google kwam ik op het volgende uit: “Dromen over een wit konijn symboliseert de trouw van een geliefde. Ook staat het symbool voor je eigen geloof in de liefde en voor overwinning van problemen.” Wat een opluchting, laat die dromen maar komen, dacht ik nog bij mezelf.

En ja hoor, diezelfde maand droomde ik weer dat ik op het veld stond. De zon scheen nog steeds, maar toch was er iets anders. De vogeltjes hoorde ik niet meer en het konijn stond ook niet in de verte op en neer te springen. Alsnog rende ik naar de plek waar normaliter de konijn hoorde te staan. En daar was hij, het witte konijn, het beest wat ik nooit te pakken kreeg, lag daar dood. Onder de bultjes, morsdood. Ik schrok wakker.

What the hell?! Het symbool voor het geloven in de liefde is zojuist gestorven in mijn dromen. Dit nadat ik een paar weken daarvoor had gedroomd dat ik op mijn eigen bruiloft in de steek werd gelaten door mijn echtgenoot. Enorm deprimerend allemaal!

Lees ook: 7x Dagdromen

Dromenland geeft al aan dat mijn geloof in de liefde kansloos is. Monogamie, trouwen en romantiek, het sterft allemaal in mijn dromen. Misschien is het omdat meer dan de helft van mijn vrienden allemaal niet in monogamie en sprookjes geloven en dat ze onbewust mijn dromen aantasten.

Al een paar maanden heb ik niet meer gedroomd over het witte konijn. Die droom heeft plaats gemaakt voor een nieuwe terugkerende droom. In deze droom sta ik in een vieze lege kamer. In een hoek van de kamer staat een hok met hamsters. Het is een vies hok. Ik strooi wat eten naar ze, maar neem verder geen moeite om het hok schoon te maken of om ze aandacht te geven.

Elke keer als ik die droom heb gehad, ben ik geïrriteerd. Ik vraag me elke keer af waarom ik in mijn droom niet meer mijn best doe om ze te verzorgen. Na de derde keer dat ik die droom had ben ik weer op onderzoek gegaan naar de betekenis van mijn droom en dit kwam eruit: “Dromen over hamsters staat voor de behoefte hebben aan liefde en acceptatie. Ook kan het betekenen dat je te krenterig bent op het gebied van de liefde. Je wil te veel hebben en daar niets voor terug doen.”

Doe de test: Ben ik verliefd? Of is het gewoon een crush…

Jeetje, mijn terugkerende dromen zijn wel heel duidelijk zeg. Eerst sterft mijn ‘geloof in de liefde’ en daarna verzorg ik mijn ‘behoefte voor liefde’ niet goed genoeg. Ik ben bang dat ik binnenkort ga dromen over een lege kamer waar op een muur “geen liefde voor jou!” staat geschreven.

Laten we maar hopen dat Marco Borsato gelijk had over dat de meeste dromen bedrog zijn. Dit is namelijk belachelijk aan het worden! Dromen horen toch leuk te zijn?

Frankee

Trui: Breaking Rocks 

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen