Iedereen kent het wel. Iemands naam vergeten nadat die persoon zich nét heeft voorgesteld. Denken dat je je telefoon kwijt bent terwijl je met iemand aan het bellen bent. Iedereen heeft weleens een moment dat zijn/haar brein aan het bufferen is. Ik denk dat die van mij aan het crashen is.

Ik weet niet of het komt omdat ik ouder aan het worden ben of dat er gewoon een stroomstoring in mijn brein gaande is, maar mijn geheugen is de laatste tijd alles behalve on point. Het is nu zo erg dat je het niet meer dagdromen kan noemen, want ik ben de laatste tijd te vaak niet meer in het moment en ik weet niet of ik mij nu zorgen moet maken of mijzelf moet laten opsluiten in een gekkenhuis.

Ouderdom of ADHD?

De laatste maanden vergeet ik onwijs veel. Het gebeurt nu te vaak dat ik mijn fiets met sleutel in het slot gewoon ergens laat staan. Vervolgens chill ik bij vrienden, ga ik uit of doe ik boodschappen en raak dan licht in paniek omdat ik niet weet waar mijn sleutels zijn. Maar die hangen dan nog gewoon in mijn fiets. En ja, ik weet hoeveel mazzel ik heb dat ik mijn fiets nog steeds heb aangezien ik in het drukke Amsterdam woon, waar er elke 10 seconden een fiets gestolen word. Maar zeg nou eerlijk, wie wil er nou een verrotte, roze, roestige mannenfiets die kapot veel lawaai maakt als je fietst? Niemand toch?

De laatste tijd heb ik ook vaak dat ik begin met een taak en ik binnen een paar minuten niet eens meer weet waar ik mee bezig was. En dan vervolgens bezig ben met alles behalve de taak die ik moet doen. Tijdens het schrijven van deze blog heb ik een smoothie gemaakt, een recept uitgezocht voor vanavond, interviews bekeken op YouTube en de kattenbak verschoond. Na al die dingen was ik vergeten dat ik bezig was met deze blog en nu een dag later ben ik pas weer verder gegaan. Is dit ouderdom of ADHD?

Finding Dory

Koken met een brein als Dory is ook erg kansloos. Ik was soep aan het maken, en nadat alles 15 minuten had gekookt op het vuur, pakte ik de pan en zonder na te denken goot ik alles in een vergiet. Ik gooide vervolgens de rest weer terug in de pan en keek 5 minuten lang naar een soort van puree van groenten en wist even niet meer wat ik aan het maken was. Totdat ik besefte dat ik soep aan het maken was en ik dus alles zojuist weg gegooid had. Ben ik gewoon moe of ben ik dom?

Een maand geleden werd ik wakker met een rol toiletpapier in mijn bed. Daarna merkte ik dat er een deksel van een pan in het toilet lag en mijn sleutels in de koelkast lagen te chillen. Je kan begrijpen dat ik super verward door mijn huis liep en niet begreep wat er aan de hand was. Was ik aan het slaapwandelen of plaats ik nu gewoon zomaar willekeurige spullen op willekeurige plekken?

Ik weet niet wat er aan de hand is in mijn hoofd. Misschien komt het omdat ik ouder aan het worden ben. Misschien moet ik 100 dagen slapen of ben ik toe aan een vakantie. Wat ik wel weet, is dat ik mij nog nooit eerder zo erg heb herkend in de vergeetachtige vis Dory.

Frankee
http://instagram.com/Frankeelicious

LEES OOK: