Frankee

Blog Frankee: Luiheid

De afwas stapelt zich op, stofwolken vliegen door mijn huis en ik heb nog een berg kleding die ik moet wassen, maar ik heb geen zin. Ik ben lui. Het liefst blijf ik hele dagen in bed liggen. Wachtend tot één van mijn vrienden zich genoeg zorgen maakt en dan wel langs moet komen om te checken of ik überhaupt nog wel leef. Maar helaas moet ik wel opstaan, want er hangt een spin in de hoek van mijn kamer die niet weg wil gaan. Hij schrok niet toen ik zei dat, als hij nu niet weg ging, ik achter zijn familie aan zou gaan. Dus nu moet ik hem wel opzuigen met de stofzuiger.

Ik geef Disney de schuld dat ik zo lui ben. Disney met zijn onrealistische verwachting dat dieren je helpen met de dagelijkse klusjes. Vogels vliegen echt niet mijn huiskamer binnen om mij aan te kleden en een wasbeer komt echt niet mijn haar kammen. Zelfs mijn poezen helpen mij niet met de afwas of met het stofzuigen. Maar mocht ik ze nodig hebben om iets om te gooien of om net voor de kattenbak te poepen, staan ze uiteraard altijd voor mij klaar.

18 uur slaap

Ik heb dagen dat ik energie voor 10 heb en er zijn dagen dat de luiheid mijn hele lichaam overneemt. Dat zijn de dagen dat ik mega cranky ben als ik niet mijn volledige 18 uur slaap heb gehad. Dan is alles ook teveel voor mij. Zoals die ene keer in een winkelcentrum toen de roltrap stuk was, en ik als één of andere monnik die naar zijn tempel ging de trappen op moest klimmen. Dan is het leven echt even te zwaar voor mij.

Vandaag heb ik dus weer zo’n ‘ik wil niks doen’-dag. Ik ben vandaag zelfs zo lui, dat ik nu al heb besloten dat ik vanavond eten ga bestellen. Dat houdt in dat ik dus geen boodschappen hoef te doen vandaag, score! En ik dus ook geen afwas bovenop de al bestaande berg afwas hoef te plaatsen, dubbel score!

Trouwens? Je kent die uitspraak ‘je bent wat je eet’ toch wel? Waarom ben ik dan niet zo lang en dun als de vele ramen noedels die ik naar binnen heb gewerkt het afgelopen weekend? Waarom moet ik met mijn luie reet nog steeds elke keer naar de sportschool om niet te eindigen als een grote ronde marshmallow?

Mijn horoscoop voor vandaag geeft toevallig ook aan dat ik weinig energie heb. Misschien ligt het aan mij, maar ik heb het gevoel dat mijn horoscoop altijd eindigt met ‘het is beter om binnen te blijven’ of ‘misschien is het beter om even te huilen’. Of misschien zijn de schrijvers van de horoscopen die ik lees ook zo lui, dat ze gewoon geen zin hebben om steeds iets nieuws te verzinnen.

Oké, ik kan niet meer typen… Ik ben zo lui dat ik zelfs geen leuk einde weet. Dus doei. Ik ga even een powernap doen.

Frankee

http://twitter.com/FrankEElicious

Lees ook: Blog Frankee: Insta Don’t & Blog Frankee: Hittegolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen