Blog Frankee: Medemens

De meest irritante dingen ever…

De meest irritante dingen ever…

We ademen allemaal zuurstof, we bloeden allemaal rood bloed en in een ideale wereld horen we elkaar allemaal te tolereren. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik de medemens heel vaak onwijs irritant. Ik zucht en kreun dagelijks wel een paar keer om iemand die een stomme opmerking maakt of iets ergerlijks doet.

Ik bedoel, is er iets meer frustrerends in de wereld dan een persoon die naast je zit te smakken in een restaurant? Vorige week ging ik met een vriendinnetje lunchen, en het monster dat naast mij zat, zat me toch een potje te slurpen en smakken. Alsof haar leven er van af hing. Het allerergste was nog dat haar vriend, die tegenover haar zat, haar hand vastpakte en het blijkbaar niet erg vond. Ik rolde mijn ogen. Hoe kan het dat het smakkende monster wel een vriend heeft, maar dat het liedje All By Myself mij dagelijks achtervolgt? 

Een paar dagen geleden ging ik met mijn beste vriendin naar de bioscoop. Er zat een vrouw naast mij die zo onwijs stonk. Ze stonk naar een combinatie van zweet, koffie, noedels en tweedehands kleding. Ik gaf nog een paar subtiele hints, maar daar reageerde ze niet op. Toen ik daarna uitschreeuwde dat ik niet begrijp dat sommige mensen zo onwijs kunnen stinken, werden mijn hints wat minder subtiel. Het mocht niet baten, want mevrouw bleef daar stinkend zitten. Toen ik dacht dat ik het niet meer overleefde, kwam haar vriend naast haar zitten. Hoe kan het dat zelfs deze stinky winky de liefde heeft gevonden, terwijl ik half kokhalzend op de schoot van mijn beste vriendinnetje zit? Dit is niet eerlijk.  

Dan zijn er ook nog het soort mensen die ongevraagd hun hele biografie vertellen als je uit beleefdheid vraagt wat ze in het weekend hebben gedaan. En nutteloze verhalen van mensen die mij alles behalve boeien, zorgen ervoor dat mijn ogen zo hard naar achteren rollen, dat ik de achterkant van mijn hoofd kan zien. Ik vraag alleen of je een leuk weekend hebt gehad, ik hoef niet te weten dat je je blaarpleisters hebt verwisseld. Volgende keer als ik vraag hoe het met je gaat, en je bent niet één van mijn beste vrienden, zeg gewoon ‘gaat goed’ en keep it moving. Nobody has time for that.

Vandaag had ik weer een oogrolmoment. Ik stond in de rij van de supermarkt. Voor mij stond een dame die last-minute nog bedacht dat ze iets was vergeten. Dat kan gebeuren, iedereen heeft dat wel eens toch? Ze verontschuldigde zich en rende snel de winkel weer in. Het duurde mij allemaal iets te lang en ik begon te zuchten. Na enkele minuten kwam ze terug, maar om mijn irritatie nog meer te voeden besloot ze dat ze nog 2 minuten nodig had om te bedenken of ze het product überhaupt nog nodig had. Ik had zo’n onwijze zin om tegen haar scheenbeen aan te schoppen, maar in plaats daarvan telde ik tot 10. Het spijt me, maar ik heb geen geduld voor stupid

Kan er iemand gestuurd worden om mijn leven in orde te maken? Gewoon een leven waarin ik niet een paar keer per dag met mijn ogen hoeft te rollen en mij afvraag wat ik precies op deze aardbol doe. Bedankt!

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious

 

Foto: Willa Navarro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen