Blog Frankee Hendriks

Blog Frankee: Nachtritueel

Ik heb een nieuw nachtritueel en dat wil ik graag met jullie allen delen. Het ritueel begint dat ik vroeg naar bed ga, want vroeg slapen en vroeg opstaan blijkt goed te zijn voor de mens. Tegenwoordig gebruik ik oordoppen omdat één van mijn poezen het leuk vindt om midden in de nacht het hele alfabet te schreeuwen. Dus ik lig al rond 10 uur in bed als een dove 65-plusser om een goede nachtrust te pakken. En dan begint de horror: ik kijk naar het plafond tot er enorme wallen onder mijn ogen vormen en mijn ogen beginnen te prikken van moeheid.

Als jullie je afvragen of ik een nieuwe carrière ambieer als vampier: nee, absoluut niet. Ik kan gewoon niet meer goed slapen. Misschien is het het vele werk dat ik op dit moment op mijn bord gedumpt krijg, of is het de stress die de nacht mij geeft.

Leven met poezen

Ik durf namelijk amper meer door het donker in mijn huis te lopen, nadat ik een paar dagen geleden met mijn blote voeten in kattenbraaksel in de vorm van een gigantische muis stond. Ik gilde en zag mijn leven voor mijn ogen voorbijflitsen. Ik kan niet zo leven. Ik verdien beter.

Poezen zijn leuk, maar naast de haarballen hebben ze ook 100 speeltjes waar ik op stap midden in de nacht. En geloof mij, als je op een speelmuis trapt in het donker, dan krijg je een paniekaanval. Waarom kunnen ze niet gewoon hun troep opruimen? Verwende krengen.

Op sommige avonden val ik door de moeheid wel gewoon in slaap, maar dan schrik ik na 1,5 uur slaap weer klaarwakker en dan borrelt een of andere frustratie weer op. Afgelopen week was het de opgekropte woede jegens mijn huurcorporatie, het aannemersbedrijf dat mijn woning aan het renoveren is en een bepaalde streamingservice die ervoor zorgde dat ik mijn schoonheidsslaap niet kreeg.

Messy break-up

Vorige maand stuurde ik de desbetreffende streamingservice een mail met de vraag of ik a.u.b. mijn account kon opzeggen zodat ik weer therapie kan veroorloven. Gisteren kwam ik erachter dat ik wederom moest betalen, ondanks het feit dat mijn account was opgezegd. Dus daarom lig ik nu in bed en snap ik niet waarom mijn break-up met Videoland rommeliger is dan de break-up met mijn ex. I break-up with you. It’s not me, it’s you! Maarre, no need to cry Videoland: met deze 7 stappen kom je zo over onze break-up heen.

Als het niet een minidriftbui is die mij wakker houdt, zijn het wel de loze gedachtes die mijn hersenpan gijzelen. Blijkbaar vind ik het heel belangrijk om te denken aan babyduiven, de sixpack van KJ Apa, sales bij ASOS en mij af te vragen wat de nieuwste smaak van Tony Chocolonely gaat zijn. De gedachtetrein in mijn kop staat nooit stil. Algemeen bekend natuurlijk, aangezien ik vorige maand al vertelde over mijn rommelige gedachten. Erg vermoeiend, wat te zien is aan mijn vermoeide kop.

White noise machine, meditatie, homeopathische middelen en schapen tellen. Ik heb het allemaal al geprobeerd. Het mag niet baten. Ik laat het los en accepteer mijn nachtritueel voor wat het is: onwijs irritant.

Frankee
http://instagram.com/Frankeelicious

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen