‘Zijn er dingen waar jij net zo goed in bent als Beyoncé kan zingen en dansen?’ Deze vraag werd mij tijdens een avondje stappen gevraagd door een vrij leuke jongeman. Terwijl ik nonchalant een slokje nam van mijn drankje, viel de helft van wat in mijn mond hoorde te gaan over mijn shirt. Ik ben dus heel goed in knoeien. Ik ben goed in slapen. Alhoewel, hoe ouder ik word, hoe moeilijker ik het vind om uit te slapen. Maar waar ik echt een talent in ben, is het uitstellen van dingen.

Laten we beginnen met mijn tuin. Ik woon al drie jaar in mijn huisje in Amsterdam MET TUIN. Dat is niet veel mensen gegund in deze stad. Maar waar de gemiddelde tuineigenaar de boel netjes houdt, lijkt mijn tuin meer op Jungle Boek. Er rennen padden rond en de ene keer dat ik onkruid ging wieden (heet dat zo?), kwam er een kolonie spinnen op mij af gerend, waarna ik in complete shock naar binnen ben gegaan om vervolgens de deur op slot te doen. Daarna heb ik de boel gelaten voor wat het is: hel. Ik kijk nu dagelijks met schaamte en verdriet naar mijn tuin. Er is niet veel zon gedurende de dag, dus het is niet dat ik echt quality time mis in mijn tuin of zo. Maar ik zou het wel leuk vinden als mijn tuin er gewoon normaal uitzag. Niet alsof het de woonplaats is van de trollen uit Frozen.

‘Ik vind het fijn om dingen vooruit te schuiven naar een ander decennium’

Ik ben nog steeds een vrijgezelle cat lady. Maar het is niet zo dat ik nooit word gevraagd om met iemand op date te gaan. Ik zeg tegen de leukerds in eerste instantie ‘ja’ en ben dan ook echt oprecht in mijn antwoord. Maar ik stel het daarna zo vaak uit dat ik, of de jongen in kwestie, interesse begin te verliezen (wat vrij logisch is). Het is gewoon erg moeilijk om een concrete afspraak te maken als je aan het janken bent, omdat de cavia die je op Instagram volgde is overleden. Dit is helaas een waargebeurd verhaal, meiden. En ik schaam me er niet voor. Die cavia was geweldig.

Ondanks dat ik het fijn vind om bepaalde dingen vooruit te schuiven naar een ander decennium, voel ik wel dat er een verandering in mezelf gaande is. Ik heb me opgegeven voor personal training, aangezien ik de sportschool ook altijd aan het uitstellen was. De summer body komt er misschien dit jaar nog niet, maar ik hoop er volgend jaar bij te lopen als een normaal mens en niet als iets wat op Barbapapa lijkt.

Bovenstaande heb ik natuurlijk allemaal niet verteld tegen die jongen, want ergens dacht ik dat hij best leuk was en ik ben niet helemaal gek. Dus ik vertelde hem maar dat ik heel goed was in het verzorgen van mijn huisdieren. Dan kwam ik over als een zorgzaam persoon. Hij vond het een goede eigenschap en vond het daarna alsnog nodig om te melden dat ik een klein lichaam heb met een groot hoofd. En alsnog vroeg ik mij af of hij mijn ware prins zou zijn. Dus nog iets waar ik heel erg goed in ben…  Mezelf voor de gek houden als het aankomt op mannen.

Frankee

Volg Frankee op Twitter!

Lees ook: Dit zijn de leukste dingen om te doen als het regent