Blog Frankee

Blog Frankee: Ontzettend Verschrikkelijk, aka: OV

Ik woon in Amsterdam en doe alles met mijn fiets. Het is een roze fiets en ik noem hem The Pink Panther. Hij is mijn man, mijn paard, mijn alles, want zonder hem ben ik nergens in Amsterdam. Zonder hem… Moet ik het OV pakken. Horror!

Mijn Pink Panther heeft wat issues de laatste tijd, want de ketting valt er de hele tijd af. Ik heb hem al een paar keer naar de fietsendokter gebracht, maar het probleem komt steeds terug. Iedereen roept dat ik een nieuwe fiets moet kopen, maar ik hou van mijn Pink Panther. Hij staat altijd voor mij klaar. Het ov? Not so much

Laatst werd ik door een vriendin afgezet aan de andere kant van de stad. Ik was verplicht om de tram te nemen. Na 1 minuut wist ik meteen waarom ik zo’n enorme hekel heb aan het ov.

Skinny Harry Potter

Ten eerste duurde het hele ritje 40 minuten. I ain’t got time for that! Ten tweede kwam bij een van de laatste haltes een jongen binnen lopen. Hij viel op, want hij leek een beetje op een super skinny Harry Potter. Hij ging tegenover mij zitten en deed daarna iets wat ik iemand nog nooit in het ov heb zien doen. Hij stopte zijn vinger in zijn neus en bleef erin wroeten alsof hij op zoek was naar antwoorden daar. Ik keek hem geschokt aan en geloofde niet dat hij daar met vol zelfvertrouwen bezig was. En blijkbaar had hij megahonger, want alles wat hij bij elkaar had geschraapt at hij op! Ik dacht dat ik ter plekke zou overgeven. In plaats daarvan gaf ik hem de Evil Eye en ben ik ergens anders gaan zitten. Als ik mijn Pink Panther had, was dit trauma mij bespaard gebleven.

In diezelfde week moest ik helaas vaker het ov pakken, maar deze keer de trein en de metro. De trein vind ik het minst erge van het ov, als-ie op tijd komt en niet overvol is met mensen. Ik kan nog best zen worden van een treinritje, maar laatst toen een man besloot om een makreel te eten in de coupé waar ik zat, was ik alles behalve zen. Are you freaking kidding me? Stinkend eten moet verbannen worden in het openbaar vervoer!

Bruin plasje water

De metro is het ergst! De metro is de Khloe Kardashian van het openbaar vervoer. Ze zorgt dat je er komt, maar er zijn betere manieren om te reizen. Niemand maakt oogcontact, iedereen zit vastgeplakt aan zijn/haar mobiel. En als er oogcontact wordt gemaakt, kijkt iedereen snel weg, bang voor confrontatie. Het regende die dag en iedereen kwam nat binnen. Ik zag dat er een plas met bruin water vormde vlak waar ik zat. Toen mijn halte eraan kwam stond ik op en gleed uit in… Ja, je raadt het al… Het meest ranzige plasje water ooit. Er kwam een kleine kreet uit mij en ik lag met mijn kont in het water. Loving my life. Uiteraard hielp niemand en liep ik met een natte kont en veel schaamte de metro uit. Ik had gewoon met mijn Pink Panther moeten gaan, dan was dit nooit gebeurd.

Ik heb nu een date en het is helemaal aan de andere kant van de stad en het is koud. Maar ik vertik het om met het ov daarheen te gaan. Ik stap op mijn Pink Panther en weet nu al dat mijn ketting er een paar keer af gaat vallen, maar I don’t care. Ov, you can kiss my ass.

Frankee
http://instagram.com/FrankEElicious

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen