Blog Frankee

Blog Frankee: Open brief aan mijn overburen

Beste overburen,

Ik, je overbuurman, lig al dagen wakker. Niet eens door die enorme hittegolf die wij nu allemaal ervaren in Nederland. Ook niet door mijn verlammende gedachtes dat ik deze wereld ooit verlaat zonder echt verliefd te zijn geweest. Nee, het komt door iets wat jullie schuld is. Jullie baby’s. Ten eerste begrijp ik niet dat jullie kinderen op deze wereld hebben gezet waar Trump een wereldleider is. Ik bedoel, is dit echt het tijdperk waarin je jullie kinderen de wereld in willen sturen? Ten tweede, vonden jullie het een goed idee om kinderen te nemen terwijl jullie in een eenpersoonsappartement wonen? Dat alleen al vraagt om problemen.

Anyways, terug naar mijn probleem. Ik heb wallen van hier tot Zimbabwe, omdat jullie twee loeders, Satan & Duivel, mij elke ochtend en nacht wakker houden. Ik weet hun namen niet, maar ik neem aan dat ze zo heten. Het is zelfs zo erg dat ik nu onderscheid kan maken tussen het gekrijs van Satan en het geblèr van Duivel. Satan is overduidelijk de ergste van de twee. Als zij haar mond opent, lijkt het alsof ze naast mij in mijn kamer in mijn poezelige oortjes aan het schreeuwen is. Dat ze een stelletje longen heeft weet ik nu wel, but I’m not impressed.

Rosemary’s Baby

Het spijt mij onwijs dat jullie mij soms horen schreeuwen dat jullie Rosemary’s Baby stil moet zijn en ik vloekwoorden jullie kant op slinger. Het probleem is namelijk dat hun demonische geluiden niet alleen in de ochtend en in de nacht te horen zijn. Het gaat de godganse dag door. Het is alsof er non-stop een alarm in jullie huis afgaat. En dat duivelsalarm galmt door de binnentuinen zo HOP HOP HOP mijn slaapkamer in.

Er was een periode – toen jullie nog kindloos waren – dat ik mij ergerde aan mijn bovenbuurman, die hardop meezong met de soundtrack van Pocahontas en zonder schaamte zijn liefde verklaarde aan One Direction. Ook werd ik elke zondagochtend wakker gemaakt door een overbuur die lekker relaxed piano aan het spelen was. Dat was prima, totdat diezelfde buur besloot om eens te kijken of hij/zij de trompet kon bespelen. Spoiler alert: nee. Ik wens nu met al mijn losse wimpers en vallende sterren dat ik weer terug kan naar die simpelere tijden.

Vreugdedansje

Ik neem aan dat jullie je uiterste best doen als nieuwe ouders. Ik heb daarom ook echt onwijs met jullie te doen. Ik hoor de papa weleens terug schreeuwen naar de kids en ik neem aan dat als ze slapen, jullie allebei een vreugdedans doen. Ik in ieder geval wel. Maar als de duivelse bekkies weer opengaan, vraag ik mij af wat jullie in jullie vorige leven hebben misdaan dat jullie nu zo worden gestraft. En dan vraag ik mij af wat voor slechts ik in mijn vorige leven heb gedaan dat ik jullie als ovenburen heb gekregen.

Ik heb normaliter geen hekel aan kinderen, maar die van jullie… Laat ik het zo zeggen: ik kan nu al niet wachten tot de dag komt dat jullie kinderen uit huis gaan om zelf schreeuwende koters te maken. Ver weg van mij.

Frankee
Http://twitter.com/Frankeelicious

Lees ook: Blog Frankee: Baaldag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen