Het is een grap die ik al een paar maanden aan het volhouden ben. Mijn vrienden dachten dat ik het na een paar weken zou opgeven. De reactie van mijn ouders was een sarcastische ‘toe maar’ en mijn collega’s gniffelden en vonden het leuk om mij een fitgirl te noemen. Ja ja, het is toch echt waar. Deze M&M’s-vretende menselijke kat is begonnen met sporten. Twee keer per week gaat mijn wekker om 05:45 en trek ik huilend mijn sportkleding aan. Daarna stap ik, nog steeds huilend omdat het zo vroeg is, op de fiets en ga ik met al mijn vermoeidheid en de calorieën die ik in mijn lichaam heb verstopt met een personal trainer sporten.

Iedereen zegt altijd dat je moet oppassen met wat je eet als je ouder wordt. Ik dacht altijd dat het een mythe was, aangezien ik altijd alles in mijn mond propte en nooit aankwam. Maar guess what? Al die irritante wijsneuzen hadden gelijk! Al die zakken M&M’s en repen Tony Chocolonely zijn een nest gaan bouwen in mijn buik. Die chocolademonsters vonden het daar zo leuk dat ze kindjes hebben gemaakt. Met andere woorden: hallo, vetcellen!

Zwangere hamster

Dus nu ik langzaamaan richting het ‘ouderdom’ ga, probeer ik toch iets bewuster te eten en leven. En UGH! Het is onwijs irritant en vermoeiend. Ik denk de hele dag alleen maar aan pizza en kaassoufflés. Maar het vervelendste gedeelte van alles: ik voel me zoveel beter sinds ik gezonder eet en regelmatig sport! Het werkt en dat vind ik nog het ergste van alles. Ik hoopte namelijk eerst dat ik het kon zien als een experiment en dat het geen effect op mij zou hebben. Zodat ik dan alsnog elke dag kaasstengels als ontbijt kon eten.

Maar nee, ik heb meer energie. Ik voel mijn lichaam sterker worden. Mijn lichaam lijkt niet op dat van een zwangere hamster en ik weet nu eindelijk wat er bedoeld wordt met termen als deadlift, burpee en een kettlebell. Ik dacht namelijk altijd dat een kettlebell een koeiebel was en een burpee een ander woord was voor een harde boer.

Het grappige is dat ik, nu ik een paar maandjes verder ben, twee keer sporten in de week dus niet meer genoeg vind. Dus deze nerd gaat ook een keer in de week baantjes zwemmen. Het is alsof een alien mijn lichaam heeft overgenomen, want sport kiezen boven bankhangen of uitslapen is zo niet wie ik ben.

Levende prullenbak

De chocolade-industrie hoeft zich (nog) geen zorgen te maken. In het weekend ben ik een levende prullenbak en prop ik vooralsnog alles wat los en vast zit naar binnen. Maar doordeweeks probeer ik zo gezond mogelijk te leven. En zo kom je achter wonderbaarlijke dingen, want wisten jullie dat bagels proteïnen bevatten? Ik ben dus blijkbaar al jaren een hoog proteïnedieet aan het volgen zonder dat ik het doorhad!

Het is een grap die ik al een paar maanden volhoud, maar the joke is on me, want ik vind het leuk!

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious – @ mij voor meer dieet/work-out tip, girls!

P.S. Geïnspireerd door mijn verhaal en woon je in de buurt van Amsterdam? Check dan de ladies van Klaever Health die mij wekelijks motiveren en inspireren om het beste uit mezelf te halen.

Lees ook: Blog Frankee: Open brief aan mijn overburen