Blog Frankee

Blog Frankee: Zelfvertrouwen

Ik ben op die leeftijd dat mijn vrienden allemaal verliefd, verloofd en getrouwd zijn. Sommigen kopen een huis… En ik? Ik kreeg zojuist een bericht op Tinder, waarin een onwijs knappe man aangaf dat hij vond dat ik eruitzie als iemand die allergieën heeft. Is dat de vibe die ik uitstraal? Dat ik doodga van het eten van een garnaal? Mijn zelfvertrouwen daalde weer met 11 punten.

Zelfvertrouwen is een raar iets. Bij de een is het wat meer aanwezig dan bij een ander, maar we hebben het allemaal. Mijn zelfvertrouwen schommelt onwijs. De ene dag voel ik me net als Arya Stark helemaal klaar to kick some ass, maar meestal word ik wakker en voel ik me net zo sexy en intelligent als een vogelverschrikker.

Als men mij omschrijft is het vaak cute, aardig of lief. Nooit sexy of lekker of zo onwijs knap dat je spontaan zwanger wordt als je alleen al naar mij kijkt. Nee. Ik val blijkbaar in het genre cute boy. Hoe ik dit weet? Omdat schattige hondjes, kittens en andere lieve dieren mij spontaan volgen op Instagram. Ik weet niet hoe ze mij vinden, maar soort zoekt soort… Toch? En hey, beter cute dan foeilelijk. Maar ik zou toch zo graag eens een keer wakker willen worden met het zelfvertrouwen van een onwijs knappe, sexy, gespierde adonis en niet van iemand die het seksuele appeal van Tweety heeft.

De dag dat ik pas echt aan mijn zelfvertrouwen begon te twijfelen, was de dag dat ik mijn eerste mobiel kreeg met een camera aan de voorkant. Je kent het wel: je opent de camera, maar de camera staat gericht op jouw oncharmante kop. Je kijkt in shock naar jezelf en vraagt je af of dit is wat mensen zien als ze naar je kijken. Ben ik echt een gedrocht met duizend onderkinnen? Blijkbaar.

Mijn haar zorgt de laatste tijd ook niet echt voor een enorm zelfvertrouwen. Ik probeer het te laten groeien. Ik zit nu op zo’n lelijke tussenlengte en dat houdt in dat gedurende de dag mijn haar samen klit als een soort mini-suikerspin en ik meer op Einstein dan op Zac Efron lijk. Sexy overload dus. En dan in de avond, wanneer ik niks meer hoef te doen, zit mijn haar op zijn best. Ik ben dan BIJNA geneigd om een rondje buiten te lopen zodat men kan zien dat ik ook nog wel eens een good hair day heb.

Intelligentie kan ook voor een onwijs zelfvertrouwen zorgen. Mijn intelligentie is wat dat betreft een beetje dubieus. Laatst vroeg een groepje toeristen aan mij waar de Jordaan was. Ik heb het slechtste richtingsgevoel ooit, maar op dat moment wist ik vol zelfvertrouwen te vertellen waar ze heen moesten. De toeristen bedankten mij en liepen door. Ik voelde me goed, totdat een vriendin vroeg waar ik ze in godsnaam heen had gestuurd, want de Jordaan was totaal de andere kant op. Vol irritatie vroeg ik me af waarom ze mij niet had verbeterd. Het boeide haar niet, was haar antwoord. Weg zelfvertrouwen.

Een goede dosis zelfvertrouwen kan echt je hele dag bepalen. Het maakt je moediger, aantrekkelijker en onbevreesd. Ik ben op dit moment outfits aan het zoeken voor mijn poezen op AliExpress, dus ik denk dat jullie al kunnen raden wat voor dosis zelfvertrouwen ik vandaag binnen heb gekregen.

Frankee
http://instagram.com/Frankeelicious

LEES OOK: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen