Iedereen in mijn omgeving krijgt kinderen, een promotie of een nieuwe woning. Ik heb zojuist mijn cactus vermoord – die je niet eens water hoeft te geven. Het gaat dus enorm goed met mij als alleenstaande man.

Ik ben zo ongelooflijk single dat ik bijna vergat dat Valentijnsdag een ding was. Romantiek? Een partner hebben? Een relatie? Waar heb je het over?! Ik ben sinds mijn laatste relatie een enorme voorstander van single en zelfstandig zijn. Je kan lekker jezelf zijn, je hoeft geen rekening te houden met een ander en je kan een hele pizza opeten zonder dat iemand je bekritiseert. Tot nu toe gaat het vrijgezel zijn mij vrij goed af, tenminste dat is wat ik dacht.

Toen ik van de week aan het douchen was, liep het water niet door het putje heen. Ik was meteen onwijs gefrustreerd en dacht aan mijn WWBD-methode. (What Would Beyonce Do?, duh). Queen B zou een loodgieter bellen, maar aangezien ik mijn laatste geld aan een droge carrot cake had uitgegeven, moest ik het dus zelf doen. Ik besloot om een soort van hysterisch grote springveer te kopen om mijn doucheput te ontstoppen. Na wat geprop, getwist en geduw in het putje leek ik beet te hebben. Ik trok de turbo snake, ja zo heet het ding, uit het putje, begon keihard te gillen en viel bijna flauw. Ik dacht dus dat ik een muis met staart en al eruit had getrokken.

Bijna dood-ervaring

Dit beschouw ik als 1 van mijn 3 bijna-doodervaringen in het leven. Ik moest 5 minuten bijkomen, toen besefte ik pas dat het een bal van opgepropt haar en ranzigheid was. Ik moest huilen. Ik keek naar de turbo snake die op de grond lag en wist niet hoe ik de ranzigheid eraf kreeg. Dus heb ik het kreng weg gegooid met ‘muis’ en al.

Het was op dat moment dat ik mij voor het eerst sinds tijden weer onwijs eenzaam voelde. Ik had niemand om tegen te gillen dat ik een traumatische ervaring had meegemaakt en ik had niemand die voor mij de turbo snake weg wilde gooien. Ik dacht er even aan om een contactadvertentie te plaatsen, waarin ik wanhopig op zoek ging naar een levenspartner die alle rotklusjes in mijn leven wil doen. Het duurde een halve dag om het idee uit mijn hoofd te krijgen.

Toen ik weer kon functioneren als een normaal mens, besloot ik de stress eruit te rennen door even te gaan hardlopen in het park. 10 km later was ik wederom verdrietig om het feit dat ik een hele work-out heb gedaan en dat niemand een parade had georganiseerd om dit te vieren. Oké, dat is misschien een heel klein beetje overdreven, maar iemand die klaar staat met een smoothie en je vertelt dat hij trots op je is. Is dat teveel gevraagd?

Oké, wacht… Nu ik het allemaal zo terug lees denk ik dat ik niet eens op zoek ben naar een nieuwe relatie, maar naar een personal assistant. Misschien moet ik in plaats van een advertentie een vacature gaan plaatsen?!

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious

Lees ook: Blog Frankee: Het Kreng en de Noot