musea

Bored? Met deze virtual tours kun je toch nog musea en voorstellingen bezoeken

Ben je na meer dan een week quarantaine Netflix, Disney+, YouTube en Videoland een beetje zat? Je wilt er vast graag op uit, maar helaas wordt iedereen aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en alle openbare plekken zijn dicht.

Maar daar is gelukkig een hele leuke oplossing voor! Bij verschillende musea heb je namelijk de mogelijkheid om een volledige virtuele tour te doen. Er is van alles te zien: van de Nachtwacht tot Egyptische mummies. Ook verschillende voorstellingen kun je gewoon thuis vanaf de bank bekijken. Google Arts en Culture is onze nieuwe beste vriend.

Rijksmuseum, Amsterdam

Ontdek de kunst van Rembrandt en nog veel meer! Het Rijksmuseum is of course echt hét iconic museum van Nederland. Je kan nu via Google Street View het museum virtueel bezoeken, alsof je er echt bent!

Van Gogh Museum, Amsterdam

Iedereen kent het verhaal van Vincent van Gogh wel en nu kan je zijn verhaal ook virtueel volgen! In dit museum is zijn grootste collectie verzameld, met onder andere 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 persoonlijke brieven.

National Gallery of Art, Washington D.C.

Het National Gallery of Art museum is een van de bekendste musea in Amerika. En nu kan je twee exposities bekijken via Google! De eerste expositie neemt je mee door de Amerikaanse fashion geschiedenis van 1740 tot 1895. Super interessant als je into fashion bent! De tweede expositie gaat over de kunst van Nederlandse schilder Johannes Vermeer.

Check hier nog een heleboel andere leuke dingen die je thuis kan doen nu je binnen moet blijven!

British Museum, Londen

Dit museum bevindt zich in het hartje van Londen en kun je nu gewoon vanuit je bed bezoeken! De virtual tour neemt je via een coole tijdlijn mee langs Egyptische mummies, Rosetta Stone en kunst van verschillende culturen. Zo mooi!

Versailles

Staat het Paleis van Versailles al een lange tijd op je bucketlist? Dan kan je nu ook deze virtuele tour doen! Van geschiedenis en interessante weetjes, tot de prachtige tuinen. Zo kun je alvast een voorproefje krijgen voor als je een keer in het écht gaat.

Virtuele voorstellingen

Naast de verschillende musea die nu gesloten is, zijn er ook een heleboel concerten en evenementen afgelast of verplaatst. Alles staat stil, maar gelukkig zijn er nog steeds virtuele voorstellingen te zien! Met deze virtuele voorstellingen bouw je jouw huiskamer om tot het ultieme concert, musical, opera of Shakespeare voorstelling. Zelfs met een 360 graden view, supervet!

Wil je het nieuwste In Bloom issue van CG! online lezen? Dat kan via deze link!

LEES OOK:

Bron: Glamour en Travel+Leisure

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen