Toen de winnaars van de Vegan Awards 2019 bekend werden gemaakt en we hoorden dat Deer Mama is verkozen tot beste vegan eetgelegenheid, konden wij maar één ding denken: hier moeten we heen! And so we did. En na het lezen van dit artikel, wil jij ook.

Deer Mama

Deer Mama, Vegan Mylk & Burger Bar is een 100% vegan restaurant in het centrum (de pijp) van Amsterdam. Met sappige burgers, tot heerlijke romige ‘mylkshakes’, is Deer Mama dé perfecte plek voor vegans (maar ook zeker voor niet-vegans!). Bovendien is het restaurant (en de food) super Instagrammable (roze & blauwe pastelkleuren, neon licht…#instaproof).

Our taste

CG!’s Maaike en Guylou bezochten deze vegan walhalla en let me tell you something: HET IS NOG BETER DAN OP DE FOTO’S. Er stond een mega roze kerstboom, de milkshakes waren nóg lekkerder dan dat ze eruit zagen en we zijn allebei tot de conclusie gekomen dat als er iemand élke dag deze vegan gerechten voor ons zou bereiden, we vlees, vis, melk, kaas en eieren niet eens zouden missen.

Guylou ging voor Mama’s Big Champion (links): ‘worst’ met scrambled tofu, champignons, tomaat, zwarte bonen, guacamole en brood. En Maaike ging voor de Tempeh Ramen Bowl: noodels (of salade) met fried BBQ tempeh, avocado, taugé, yuzu dressing en sesam mayonaise.

deer mama

Als dessert kregen we nog een heerlijk choco chip cookie en dit is écht een aanrader als je eens langsgaat bij Deer Mama.

deer mama

LEES OOK:

Beeld: Instagram @deermama