Horrorfilms

31x De beste griezelfilms om te kijken tijdens Halloween

Wat is Halloween zonder dat je jezelf zo bang maakt dat je niet meer durft te slapen? Tijd om de creepiest films ever te kijken! CG! heeft voor jou een lijst met de scariest Halloween films.

The Haunting of Hill House

Oké beetje verwarrend, we hadden het over films en we beginnen met een serie… Maar, deze Netflix-serie is super creepy en het mooie ervan is dat je de hele nacht door kunt bingen! Oh, wist je al dat er ook een seizoen twee deze maand op Netflix verschijnt?

Paranormal Activity

Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is één van de beste horrors ever. Het gaat over een jong stel die een demoon in hun huis heeft waardoor er allemaal rare dingen gebeuren…

A Quiet Place

Wat als je in een wereld leeft waar je geen geluid mag maken omdat er anders mysterieuze moordende wezens op je afkomen? Tijdens het kijken van deze film durf je zelf amper geluid te maken.

The Haunted Mansion

Deze klassieker van Disney, met Eddie Murphy, is eng en supergrappig. Een goede keuze voor een gezellige Halloweenavond met vriendinnen.

Battle Royale

Stel je voor: je gaat op schoolreisje en ineens beland je met je klasgenoten op een eiland waar jullie elkaar moeten vermoorden tot er één iemand overblijft. What the

ParaNorman

Wel behoefte aan een Halloween film, maar geen zin om met het licht aan te slapen? Ga dan voor ParaNorman, een stop-motionfilm over een jongetje dat met geesten kan praten.

The Craft

Hoogstwaarschijnlijk heb je deze film nog nooit gezien. Hij komt namelijk uit 1996, maar het is een typische highschool chick flick. Het gaat over een groep vriendinnen die heksen zijn a.k.a de creepy versie van Mean Girls.

Binnenkort draait er een nieuwe versie van deze film in de bioscoop!

The Conjuring

Als je deze durft af te kijken met je ogen open en daarna rustig kunt gaan slapen, ben je echt een badass.

The Posession

Na het kijken van deze film denk je wel twee (of 10) keer na over het kopen van een tweedehands item…

Warm Bodies

Verliefd worden op een zombie? Warm Bodies is de perfecte Halloween film als je toe bent aan wat romantiek. Oh, en Dave Franco speelt er ook in. Just saying.

In The Tall Grass

Deze film is één van de vele doodenge horrorfilms op Netflix. Een zwangere vrouw en haar broer lopen een veld van enorm hoog gras in, omdat ze een klein jongetje om hulp horen schreeuwen. Na een tijdje raken ze elkaar kwijt en beseffen ze dat ze er niet meer uit zullen komen. Ze zijn verdwaald in het veld en komen erachter dat ze niet alleen zijn…

Check ook: 5x Realistische horrorfilms op Netflix

Marianne

Als je het niet erg vindt om een serie te kijken in aan andere taal dan Nederlands of Engels, dan is deze horrorserie een echte aanrader. De serie gaat over een bekende schrijfster van horrorverhalen. Nadat ze terugkomt in haar geboortestad, komt ze erachter dat de kwade geest uit haar jeugd nachtmerries nog steeds bestaat. Ze probeert er alles aan te doen om de geest te verjagen, maar of dit haar lukt…

La Influencia

Als we het dan toch hebben over buitenlandse horrorfilms, La Influencia is een Spaanse horrorfilm. De film is een beetje verwarrend en er gebeurt heel veel, dus hier heb je de trailer:

The Babysitter

Deze horrorfilm is niet super eng, maar is een mix van horror en comedy. Wanneer een jongetje na zijn bedtijd wakker blijft en kijkt wat zijn babysitter doet wanneer hij eigenlijk slaapt, ziet hij dat ze bij een vreemde groep zit die allemaal rituelen doen. Op het moment dat zijn babysitter erachter komt dat hij alles heeft gezien, doet ze er alles aan om hem de mond te snoeren.

Deel 2, The Baby Sitter: Killer Queen, staat nu ook op Netflix!

The Open House

Logan is samen met zijn moeder verhuisd, maar al snel komen ze erachter dat er iets niet klopt. Ze worden lastiggevallen door duistere krachten en de hell breekt los. Wat is er aan de had? Wie valt hun lastig? En kunnen ze nog ontsnappen?

In Fear

Een jong stel denkt dat ze samen op vakantie gaan, maar daar blijkt niets van waar te zijn. Ze rijden zonder dat ze het weten met hun auto een doolhof in. Op het moment dat ze door hebben dat ze alleen maar rondjes rijden, breekt er paniek uit.

Check ook: Deze horrorfilms en -series kun je voor Halloween op Netflix verwachten

Midsommar

Laat al die mooie kleuren je niet verleiden, want Midsommar is doodeng. Wanneer een koppel besluit om samen naar een festival in Zweden te gaan, verlopen dingen niet zoals gepland en komen ze te weten hoe het festival écht in elkaar zit.

#Alive

Oh Jun-U wordt op een dag wakker en ontdekt dat zijn familie zonder hem op vakantie is gegaan. Diezelfde ochtend breekt er een wereldwijd virus uit dat kannibalisme veroorzaakt (yes, really). Oh Jun-U blijft vast zitten in zijn appartement zonder wifi terwijl de wereld wordt overgenomen door zombies. Als hij erachter komt dat zijn buurvrouw ook nog in leven is, doen ze er alles aan om elkaar te redden.

Hell Fest

Een soort Walibi Fright Night, maar dan met een moordenaar die er rondloopt en eruitziet als een scare-actor…

The Paramedic

Angel beland door een tragisch ongeluk in een rolstoel, en komt zo in een depressie terecht. Omdat hij niet in staat is om zijn leven op te pakken, heeft hij zijn focus gelegd op het nemen van wraak. En dit keer heeft hij zijn zinnen gezet op de vrouw die hem achterliet toen hij haar het hardst nodig had.

Ma

Een groep tieners denken de perfecte plek voor feestjes te hebben gevonden wanneer ze de kelder van een oudere vrouw mogen gebruiken. Maar wanneer de vrouw zich mysterieus gaat gedragen veranderen er een heleboel dingen…

The Exorcist

The Exorcist is een bekende horrorfilm uit 1973 en is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens opgravingen in Noord-Irak vindt priester-archeoloog Merrin een duivelsbeeldje. Precies op datzelfde moment ligt Regan, het dochtertje van actrice Chris McNeil, te schokken in haar bed. Chris en Regan weten dan nog niet wat voor afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan.

Een classic voor de horrorfans! Vanaf vandaag kun je ‘m zien op Netflix.

Get Out

Wanneer het tijd is voor Chris om zijn schoonouders te ontmoeten, is hij een beetje nerveus over hoe ze zullen reageren. Alhoewel het eerst lijkt alsof de familie superleuk is, keert het zich al snel om. Ze blijken een duister geheim te hebben, dat Chris zijn leven kan kosten. Deze film is niet alleen super eng, maar speelt ook in op interraciale relationships in de US.

Beetlejuice

Nadat Adam en Barbara Maitland samen omkomen in een auto-ongeluk, wordt ze verteld dat ze als geesten verder moeten leven in hun eigen huis. Dit bevalt het koppel prima, totdat er een andere (levende) familie intrekt die ze niet uit kunnen staan. Om hun mooie huis te beschermen van de Deetz familie, schakelen Adam en Barbara ‘Free lance bio-exorcist’ Beetlejuice in. Een professionele plaaggeest die de familie moet weg schrikken. Dit plan backfired al snel als Beetlejuice levensgevaarlijk blijkt te zijn.

The Addams Family

Perfect voor Halloween en het hele gezin! Deze vreemde familie leeft in een vreemd huis, waar nogal vreemde dingen gebeuren. Gomez Adams, de vader van het gezin, vertelt aan zijn advocaat genaamd Tully dat hij zijn broer al in geen jaren heeft gesproken. Daarom bedenkt Tully een plan om zijn geld te stelen zodat hij zijn eigen schuldeiser kan afbetalen. De zoon van de schuldeiser doet zich voor als Fester en probeert op deze manier de kluis van de Addams Family in te breken. Dit valt echter hard tegen als hij erachter komt hoe gek deze familie wel niet is. Hun huis is namelijk gevuld met duistere magie.

Edward Scissorhands

Er was ooit een oude geniale uitvinder die het plan had om een perfect mens te creëren met een goed hart, en noemde deze uitvinding Edward. Helaas stierf hij voordat hij deze uitvinding kon afmaken. Hierdoor bleef Edward (Johne Depp!) alleen achter met scharen als handen…

The Perfection

Charlotte moet haar muziekcarrière achter zich laten voor haar zieke moeder. Jaren later neemt ze contact op met het hoofd van de academy die ze ooit achterliet. Daar ontmoet ze de getalenteerde leerling Lizzie. Lizzie denkt dat ze vriendinnen is geworden met Charlotte, maar die heeft hele andere plannen…

Suspiria (2018)

Een remake uit 1977 met in de hoofdrol Dakota Johnson! Ze speelt hierin een danseres die danst in een prestigieuze dansgroep in Duitsland. Al snel komt ze erachter dat de school niet is wat het lijkt. De school wordt namelijk gerund door een groep heksen die duistere plannen hebben met de leerlingen…

Scream (1996)

Another classic. Een moordenaar met een geestenmasker gaat rond in een klein dorpje om tieners te vermoorden. Een meisje en haar vrienden proberen te ontdekken wie het is, maar niet iedereen overleeft dat.

Naast de film uit 1996, bestaat er ook een serie van op Netflix!

Hush

In Hush maak je kennis met schrijfster Maddie. Ze woont in een huisje in het bos en is doofstom. Ze communiceert met haar kennissen via WhatsApp en FaceTime. Wanneer ze voor het raam een man met een masker ziet sluit ze snel alle ramen en duren. Maar de mysterieuze man is al binnen geweest en zal er alles aan doen om Maddie te vermoorden. Hush is probably de spannendste horror film ever!

The Cabin in The woods

Dana, Holden, Marty, Jules en Curt besluiten samen op vakantie te gaan naar een afgelegen huisje in een bos. Ze weten alleen niet dat in dit huisje vol zit met camera’s en dat het vanaf een afstand gemanipuleerd kan worden. Samen ontdekken ze steeds meer rare dingen en moeten ze uiteindelijk vechten voor hun leven.

LEES OOK:

Bron: Seventeen | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen