Tijd om een binge break te nemen van rom-coms als Sierra Burgess is a Loser, To All The Boys I’ve Loved Before en The Kissing Booth en de creepiest films aller tijden te gaan kijken! Want wat is Halloween zonder dat je jezelf zo bang maakt dat je niet meer durft te slapen? Dus koop wat lekkers, trommel je squad bij elkaar en maak jezelf klaar voor een avondje nagelbijten.

The Haunting of Hill House

Oké beetje verwarrend, we hadden het over films en we beginnen met een serie… Maar, deze Netflix-serie is super creepy en het mooie ervan is dat je de hele nacht door kunt bingen! Oh, wist je al dat er ook een seizoen twee aankomt?

 

Paranormal Activity

Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is één van de beste horrors ever. Het gaat over een jong stel die een demoon in hun huis heeft waardoor er allemaal rare dingen gebeuren…

 

A quiet place

Wat als je in een wereld leeft waar je geen geluid mag maken omdat er anders mysterieuze moordende wezens op je afkomen? Tijdens het kijken van deze film durf je zelf amper geluid te maken.

 

The Haunted Mansion

Deze klassieker van Disney, met Eddie Murphy, is eng en supergrappig. Een goede keuze voor een gezellige Halloweenavond met vriendinnen.

 

Battle Royale

Stel je voor: je gaat op schoolreisje en ineens beland je met je klasgenoten op een eiland waar jullie elkaar moeten vermoorden tot er één iemand overblijft. What the

 

ParaNorman

Wel behoefte aan een Halloween film, maar geen zin om met het licht aan te slapen? Ga dan voor ParaNorman, een stop-motionfilm over een jongetje dat met geesten kan praten.

 

The Craft

Hoogstwaarschijnlijk heb je deze film nog nooit gezien. Hij komt namelijk uit 1996, maar het is een typische highschool chick flick. Het gaat over een groep vriendinnen die heksen zijn a.k.a de creepy versie van Mean Girls.

 

The Conjuring

Als je deze durft af te kijken met je ogen open en daarna rustig kunt gaan slapen, ben je echt een badass!

 

The Posession

Na het kijken van deze film denk je wel twee (of 10) keer na over het kopen van een een tweedehands item…

 

Warm Bodies

Verliefd worden op een zombie? Warm Bodies is de perfecte Halloween film als je toe bent aan wat romantiek. Oh, en Dave Franco speelt er ook in. Just saying.

In The Tall Grass

Dezer film is één van de nieuwst horror films op Netflix. Een zwangere vrouw en haar broer lopen een veld van enorm hoog gras in, omdat ze een klein jongetje om hulp horen schreeuwen. Na een tijdje raken ze elkaar kwijt en beseffen ze dat ze er niet meer uit zullen komen. Ze zijn verdwaald in het veld en komen erachter dat ze niet alleen zijn…

Marianne

Als je het niet erg vind om een serie te kijken in aan andere taal dan Nederlands of Engels, dan is deze horrorserie een echte aanrader. De serie gaat over een bekende schrijfster van horrorverhalen. Nadat ze terug komt in haar geboortestad komt ze erachter dat de kwade geest uit haar jeugd nachtmerries nog steeds bestaat. Ze probeert er alles aan te doen om de geest te verjagen, maar of dit haar lukt…

La Influencia

Als we het dan toch hebben over buitenlandse horrorfilms, La Influencia is een Spaanse horror film. De film is een beetje verwarrend en er gebeurd heel veel, dus hier heb je de trailer (trailer is in het Engels):

The Babysitter

Deze horror film is niet supereng, maar is een mix van horror en comedy. Wanneer een jongetje na zijn bedtijd wakker blijft en kijkt wat zijn babyzitter doet wanneer hij eigenlijk slaapt, ziet hij dat ze bij een vreemde groep zit die allemaal rituelen doen. Op het moment dat zijn babyzitter erachter komt dat hij alles heeft gezien, doet ze er alles aan om hem de mond te snoeren.

 

The Open House

Logan is samen met zijn moeder verhuisd en al snel komen ze erachter dat er iets niet klopt. Ze worden lastig gevallen door duisteren krachten en de Hell breekt los. Wat is er aan de had? Wat valt hun lastig? En kunnen ze nog ontsnappen?

In Fear

Een jong stel denkt dat ze samen op vakantie gaan, maar daar blijkt niets van waar te zijn. Ze rijden zonder dat ze het weten met hun auto een doolhof in. Op het moment dat ze door hebben dat ze alleen maar rondjes rijden, breek er paniek uit.

 

Midsommar

Laat je niet door al die mooie kleuren je niet verleiden, want Midsommar is doodeng. Wanneer een koppel besluit om samen naar een festival in Zweden te gaan, verlopen dingen niet zo als gepland en komen ze te weten hoe het festival écht in elkaar zit.

Hell Fest

Een soort Walibi Fright Night, maar dan met een moordenaar die er rondloopt en eruit ziet als een scare-actor…

Ma

Een groep tieners denken de perfecte plek voor feestjes te hebben gevonden wanneer ze de kelder van een oudere vrouw mogen gebruiken. Maar wanneer de vrouw zich mysterieus gaat gedragen veranderen er een heleboel dingen…

LEES OOK:

Fotografie: Unsplash