Ja ja, het is weer zover (oké, misschien niet helemaal, maar team CosmoGIRL! is er in ieder geval weer klaar voor)! Halloween staat zowat voor de deur, en wat betekent dat? Right! Pompoenen uitsnijden. Maar hoe maak je de mooiste? Don’t worry, we’ve got you covered!

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de juiste spullen hebt. Hier een lijstje:

  • Pompoen (duh)
  • Scherp mes
  • Grote lepel
  • Watervaste marker

Om te beginnen is het natuurlijk wel fijn om een pompoen te hebben, en het liefst een zo groot mogelijke. Het eerste wat je doe is het bovenste gedeelte van je pompoen eraf halen. Dit kan in elke vorm die je maar wilt, maar probeer het mes een beetje schuin te houden. Kijk ook vooral uit dat je niet uitschiet en jezelf snijdt!

Nu het kapje er vanaf is, kun je beginnen met de pompoen leeghalen. Dit kun je doen met de lepel. Totdat-ie leeg is, moet je blijven schrapen – het fijnst is als er helemaal geen pitjes en vezels meer in zitten. On to the fun part! Je kunt gaan bedenken wat je van je pompoen wilt maken. Online staan er sjablonen die je over kunt nemen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp op je pompoen tekenen! Laat het creatieve beest in jezelf los ;-).

Als je klaar bent met je design, kun je de pompoen gaan uitsnijden. Probeer zo strak mogelijk de lijnen te volgen – and again, niet in je vingers snijden – en duw daarna voorzichtig de uitgesneden stukjes uit je pompoen. Het enige wat je daarna nog te doen staat is een kaarsje aansteken, in je pompoen zetten en het kapje er weer op doen. Ta-dàààà!

Lees ook: Outfit: Going Granny