the politician seizoen 3

De cast van Lady en de Vagebond zit vol asielhonden

Het bekende Disney verhaal van Lady en de Vagebond gaat niet alleen over asielhonden die worden gered, maar voor de film zijn ook daadwerkelijk een heleboel asielhonden gered en gebruikt als cast! En hiermee willen de makers een belangrijke boodschap meegeven.

Lady en de Vagebond

Voor het geval je even kwijt bent: de Disney classic Lady en de Vagebond komt uit 1955(!), en gaat over de verwende cockerspaniël Lady en zwerfhond en vuilnisbakkenras Vagebond die verliefd op elkaar worden.

Over heel Amerika werd gezocht naar de perfecte honden voor de verschillende rollen in de film. En daarbij werden asiels en pleeggezinnen niet overgeslagen. ‘Het is zo fijn om ze een tweede kans te kunnen geven.’ zegt Tessa Thompson, die de stem van Lady is in de film. ‘Honden hebben een soort loyaliteit, en dan zeker asielhonden.’ zegt een andere maker van de film.

Asielhonden

Vagebond is niet alleen in de film een zwerfhond, maar wordt in het echt gespeeld door Monte, die gered is uit een asiel in Mexico. ‘Monte had geen huis of baasje en is de meest opmerkelijke hond. Hij is heel charming, zachtaardig en heeft zoveel leven in z’n ogen. Hij kon niet perfecter zijn voor de rol van Vagebond.’ zegt één van de makers. Monte zou van zichzelf al een bepaalde attitude hebben, wat goed werkte voor de film.

Lady wordt gespeeld door Rose, die uit een liefhebbend gezin in Utah komt. Het baasje van Lady had het gevoel dat haar hond iets moest doen, omdat Lady zo actief was. De filmmaatschappij vond haar en bood Rose de rol aan, omdat ze perfect was als Lady.

Toen Rose en Monte elkaar voor het eerst ontmoette, was het gelukkig gelijk duidelijk dat de twee een goede match waren.

Trainen

Alle honden hebben vervolgens vier maanden moeten trainen voor de film. Omdat veel uit een asiel of pleeggezin kwamen, moesten ze helemaal vanaf niets beginnen. Maar na maanden trainen zorgde het team ervoor dat alle honden super gefocust en verbonden met elkaar waren. ‘Het was geweldig om te zien. Het is zo mooi om deze honden te zien genieten, iets wat ze eerder misschien niet konden.’ 

De honden kregen een heleboel liefde op de set, en konden dit gelukkig ook teruggeven aan de andere -menselijke- castmembers. Waarschijnlijk vraag je je nu af, ‘wat is er gebeurd met alle asielhonden ná het filmen?’ Die hebben gelukkig allemaal -inclusief Monte- een liefdevol thuis gevonden. Disney spoort hiermee dan ook anderen aan om ook honden te redden uit een asiel.

Lady en de Vagebond is vanaf 12 november te zien op Disney+!

 

LEES OOK:

 

Beeld: Lady and the Tramp, Disney

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Williamhap
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Very good web page you have in here. https://gaydatingzz.com/
  Beantwoorden
 • Kevintak
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the blog. Any feedback would be greatly appreciated.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: I am regular visitor, how are you everybody? This post posted at this web site is actually nice.
  Beantwoorden
 • Patrickbrorp
 • HenryBak
 • HenryBak

Gerelateerde artikelen