pippi langkous

De cast van Pippi Langkous: toen en nu

Twee maal drie is vier… Wie is er niet opgegroeid met het meisje met de rode vlechten: Pippi Langkous! Waarschijnlijk ken je haar verhalen wel van tv, die gebaseerd zijn op de Zweedse boeken van Astrid Lindgren. De verhalen van Pippi werden in 1949 voor het eerst verfilmd, maar bijna iedereen kent Pippi van de latere tv-serie uit 1969. Ook is er een tekenserie gemaakt, die nu nog steeds te zien is op tv. Nog leuker: het verhaal wordt nu na 50 jaar opnieuw verfilmd met een nieuwe cast!

Pippi Langkous cast: toen en nu

Maar hoe zien de hoofdrolspelers Tommie, Annika en Pippi er nu na 50 jaar eigenlijk uit? En wat is er allemaal gebeurd in hun levens? #throwbackthursday

 

Tommie – Pär Sungberg

Tommie was het vriendje van Pippi. Pär was tijdens de opnames 12 jaar oud, en is inmiddels 61 jaar. Eén ding weet hij zeker na het opnemen van Pippi: hij wil nooit meer acteren. Hij richt als hij ouder is een succesvol marketingbureau op en verdwijnt uit de publiciteit.

pippi langkous

 

Annika – Maria Persson

Maria is ook inmiddels 60 en zij speelde de zus van Tommie, Annika. Ze wilde eigenlijk verder acteren, maar omdat iedereen haar alleen kende als Annika uit Pippi Langkous, kwam ze niet aan andere rollen. Ze werkte een tijdje als verpleegster en verhuisde met haar Spaanse man naar Mallorca en kreeg hier een zoon, Oskar. Helaas kreeg ze last van artrose in haar knie, waardoor ze in een rolstoel terechtkwam.

pippi langkous

©all

 

Pippi – Inger Nilsson

Inger was toen ze Pippi speelde pas 9 jaar, en is inmiddels 60. In de jaren ’70 werd ze ook nog eens zangeres en nam ze onder andere een discosingle op! Erna speelde ze nog verschillende theaterrollen en acteerde ook in Duitsland. Onlangs was ze nog te zien in de serie ‘Der Kommissar und das Meer’. Na Pippi heeft ze geen grote rollen meer gehad.

pippi langkous

Rijk?

Nu zul je vast denken dat de acteurs van Pippi, Tommie en Annika de rest van hun leven niet meer hoefde te werken omdat ze in zo’n populaire serie zaten, maar dit valt vies tegen. De Zweedse wet verbood namelijk destijds om kinderen veel te betalen. Om deze reden begonnen twee Nederlandse fans onlangs een crowdfundactie voor de acteurs. Die leverde bijna 37.000 euro op! Maria (Annika) gebruikte haar deel van dit geld om een maagverkleining te doen. Ze is ook inmiddels een hele hoop kilo afgevallen en ziet er veel gezonder uit.

Om nog even herinneringen op te halen, hier te titelsong!

LEES OOK:

 

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen