apps

Dankzij deze apps kun je toch iets samen met je vrienden doen

Thuis zitten en zo min mogelijk fysiek contact hebben met anderen blijft moeilijk. Gelukkig zijn er een heleboel leuke apps ontwikkeld waarmee je toch samen met je vrienden kunt spelen, ook al zit je alleen. Even weer iets anders dan het standaard Facetime gesprek!

Houseparty

Houseparty bestaat al een tijdje en kun je downloaden in de App- of Playstore. In de app kun je met maximaal acht mensen bellen via een videochat. Maar niet zomaar een videochat! Tijdens het bellen kun je namelijk ook allemaal leuke spelletjes met elkaar spelen, zoals Pictionary en Trivia. Bovendien krijgen anderen een melding als jij online komt en kun je ook zien als jouw vrienden met elkaar aan het bellen zijn. Hebben ze hun ‘room’ niet gelocked, dan kun jij er zelf gewoon instappen!

Ook het team van CosmoGIRL! is groot fan van deze app!

houseparty

Zoom

Heb je een groep vrienden die groter is dan acht personen? Dan kun je beter Zoom downloaden. Met de gratis versie kun je videogesprekken met wel 100 mensen voeren!

zoom

Trivia crack

Houd jij van spelletjes waarbij je jouw kennis kan laten zien? Dan is Trivia Crack een app die je zeker op je telefoon moet hebben. In dit spelletje kun je tegen iedereen spelen. Of het nou je bestie is of een onbekende. Je draait aan een rad en krijgt hiermee een categorie waarin je vragen moet beantwoorden. Diegene met de meeste punten – en dus kennis – wint.

trivia crack

Happening

Met Happening kun je samen op afstand spelletjes spelen. Zoals ranking games, selfie wedstrijden, photo hunts en nog veel meer. Je kunt met elkaar chatten terwijl je de strijd met elkaar aan gaat.

happening

Netflix party

Ook Netflix komt met een oplossing om de loneliness tegen te gaan. Met Netflix Party kun je meer meerdere mensen tegelijk je favoriete film of serie kijken! Daarnaast kun je ook met elkaar chatten om de meest spannende momenten te delen. Benieuwd hoe je Netflix Party kunt downloaden? Check het hier!

Op zoek naar een nieuwe serie? Dit is wat er allemaal nieuw is op Netflix.

Draw something

Bij Draw Something kun je je creativiteit op de vrije loop laten. Je krijgt een woord en de bedoeling is dat je dit woord tekent. Jouw tegenspeler moet vervolgens raden wat je getekend hebt. Degene met de meeste punten wint. Sounds fun, right?

Doe ook mee met de #OpaApp challenge om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan

draw something

UNO

Waarschijnlijk ken je het kaartspelletje UNO wel. Maar wist je dat er ook een versie is die je op je telefoon kunt spelen?! Op deze manier kun je toch met je vrienden een ouderwets potje UNO spelen. In de app kun je ook via een chat spraakmemo’s sturen. Zo kan je dus gewoon UNO blijven schreeuwen wanneer je aan het winnen bent!

uno

Parchisi STAR

Parchisi STAR is eigenlijk een soort virtuele versie van het ouderwetse bordspel ‘Parchis’ of ‘Mens Erger Je Niet’. De bedoeling is dat je al je pionnetjes een rondje laat lopen en uiteindelijk in jouw vak krijgt. Maar pas op, want je kan elkaar makkelijk dwarsbomen en elkaars pionnetjes eraf gooien!

parchisi

Weet jij nog leuke apps om samen met je vrienden te spelen? Let us know via Instagram (@cosmogirl_nl)!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen