moeder movie

De leukste moeder-dochterfilms

Sommige moeders (en dochters) werken op zondag en hebben niet de kans om deze dag iets leuks te doen. Moederdag hoeft natuurlijk ook helemaal niet mega uitgebreid en veel geld of tijd te kosten, maar wat wel belangrijk is, is om samen wat quality-time door te brengen. Dit kan natuurlijk op elke dag van de week als jullie agenda’s dat toelaten, maar Moederdag is hier een pérfecte dag voor.

Plof samen just like the old days op de bank in een fancy PJ, zet een pot thee of trek een fles wijn open en kijk samen onder het genot van jullie favo snack naar een leuke film. Wij hebben de leukste films voor je uitgezocht om samen met mams te kijken.

De leukste films voor Moederdag

 

MOTHER’S DAY

Obviously. Deze film kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Jennifer Aniston, Julia Robberts en onder andere Kate Hudson nemen de rol van moeder op zich. De film zit vol met herkenbare situaties en het kan dus best zo zijn dat jij en je moeder elkaar tijdens te film een paar keer aan zullen kijken.

MAMMA MIA!

Ook deze film blijft een echte klassieker als het gaat om de band tussen een moeder en dochter. Het verhaal gaat over de alleenstaande moeder Donna (Meryl Streep) en dochter Sophie (Amanda Seyfried), die wonen op een Grieks eilandje. Wanneer Sophie gaat trouwen zal Donna haar los moeten laten. Sophie nodigt drie geheime gasten uit voor de bruiloft en probeert zo haar identiteit te achterhalen.

Er is inmiddels (10 jaar later) ook een tweede film van Mamma Mia! uitgebracht en er zijn al rumours over een derde deel. Marathonnetje dan maar?

Nog op zoek naar een vakantiebestemming? Maak de Mamma Mia! -eilandhop reis!

BAD MOMS

Het leven van de jonge moeder Amy (Mila Kunis) gaat niet altijd over rozen. Ze heeft het druk op haar werk, haar handen vol aan het huishouden, 101 verplichtingen en zorgt voor de kinderen. Dit alles terwijl haar man liever lui dan moe is en ook nog eens een webcam-affaire begonnen is met een vreemde vrouw. Amy besluit om het moederschap te rug toe te keren en te doen waar zij zelf zin in heeft. Oftewel: feesten, veel katers en flink wat avontuurtjes met single vaders…

BRAVE

Dit is de eerste en -voorlopig nog- enige Disneyfilm die de band tussen een moeder en dochter zo sterk naar voren laat komen. Brave vertelt het verhaal van de Schotse prinses Merida, dochter van koning Fergus en koningin Elinor. De koningin probeert haar dochter traditioneel getrouw op te voeden en haar voor te bereiden op haar toekomstige huwelijk. Maar Merida denkt daar heel anders over. Dit zorgt voor veel ruzies tussen de puberdochter en haar moeder die steeds hoger oplopen. Merida probeert alles om aan haar lot te ontkomen. Maar dan gebeurt er iets dat Merida niet voorzien had en is het nog maar de vraag of ze haar koppigheid kan rechtzetten.

Nederlandse films

 

ROKJESDAG

Fan van Nederlandstalige films? Op Netflix komen er steeds meer en Rokjesdag is een heerlijke romcom om samen te kijken, helemaal als jullie allebei single zijn šŸ˜‰ Rokjesdag gaat namelijk over de eerste warme dag van het jaar waar singles bij elkaar komen voor een kookcursus.

SOOF 1 & 2

De Nederlandse film Soof heeft het zo goed gedaan dat er zelfs een vervolg van is gemaakt én een serie! Soof is getrouwd met Kasper, maar hun droomhuwelijk is niet meer wat het moet zijn. Naast deze relatiesleur waar Soof middenin zit, heeft ze een puberdochter en een hyperactieve tweeling. Hierdoor komt ze nauwelijks aan haar eigen bedrijf toe, ook al kookt ze de sterren van de hemel. Op een dag komt de bekende choreograaf Jim in haar leven, die als een blok voor haar en haar kookkunsten valt…

Ook deze film is super herkenbaar en ideaal om een avondje jullie hoofd leeg te maken.

NICHOLAS SPARKS FILMS

Nicholas Sparks staat bekend om zijn romantische films, en deze zijn ook ideaal voor een avondje bankhangen met je mams. In dit artikel vind je de vijf meest romantische films van Nicholas Sparks die je gewoon op Netflix kunt kijken!

Netflix en Videoland

Al deze films zijn gewoon te kijken op Netflix, en Soof kun je kijken op Videoland.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen