water

De leukste wateractiviteiten met warm weer

Het is de komende dagen bloedjeheet en daarom willen we allemaal maar al te graag de koelte opzoeken. CG! stelde daarom een lijstje op met allerlei leuke wateractiviteiten, die gewoon in ons eigen land te doen zijn!

Surfen

Of het nou wind-, kite- of golfsurfen is: het is hartstikke leuk om te doen en ook nog eens heel sportief! Bij veel stranden kun je gemakkelijk een board huren om vervolgens lekker het water op te gaan. Het enige jammere van Nederland is dat er bijna nooit echt hoge golven zijn… Daarom ook zeker een tip om te doen als je ergens op vakantie gaat waar er wél hoge golven zijn! Ook kun je bijvoorbeeld naar Wakeparadise, een mega waterpark in Italië (net geopend), Australië, Dubai, Maleisië, Spanje en de VS. In dit waterpark maken ze zelf de golven en zijn ze dus altijd perfect!

 

Suppen

Suppen? Yep, suppen staat voor ‘stand-up-paddling’ en het grote voordeel hiervan is: je hebt helemaal geen golven nodig! Suppen is dus bijvoorbeeld perfect om te doen op een rustig meer. Bij suppen sta je op een surfplank en peddel je met een lange peddel jezelf vooruit. Super relaxt en bovendien heel leuk om te doen!

water

 

Kanoën of kajakken

Toch liever zitten? Huur dan bijvoorbeeld een kano of kajak en ga hiermee het water op. Extra leuk: je kunt er met z’n tweeën inzitten, super gezellig!

 

Zeilen

Staat er een windje? Dan is dat het perfecte moment om te gaan zeilen! In een klein bootje of juist een mega grote; keuze genoeg. Wel is het belangrijk om hier wat skills voor te hebben, of iemand mee te nemen die kan zeilen ;-).

 

Varen

Is zeilen toch een beetje te lastig voor je, of staat er helemaal geen wind? Dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan varen in een bootje met een motor! Nodig vriendinnen uit, sla allemaal lekkere hapjes en drankjes in en ga lekker een dagje varen. Misschien wil je broer/vader/moeder/boyfriend de boot wel voor je varen als je ze lief aankijkt, zodat jij volledig kan relaxen!

 

Waterskiën/wakeboarden

Ben je een stoere chick? Probeer dan eens om te gaan waterskiën of te wakeboarden! Hierbij sta je op twee ski’s of een board in het water en word je vooruit getrokken door een boot (of een kabelbaan). Super kicken om te doen!

 

Zwemmen

En natuurlijk the most obvious one: ga lekker zwemmen! Dit kan natuurlijk in de zee, zwembad of in een groot waterpretpark. Denk bijvoorbeeld aan het Tikibad in Duinrell of de Aqua Mexicana in Slagharen. Leuk bikini’tje of badpak erbij en you are ready to go.

 

Opblaasbaar zwembad

Liever thuis blijven? Sla dan bijvoorbeeld je eigen zwembadje in! Nodig wat vrienden uit en organiseer je eigen poolparty. En of het nou een klein baby zwembadje is een wat grotere: dat maakt helemaal niets uit! Hierin kun je lekker in afkoelen, al helemaal na het kijken van de nieuwe clip van Shawn Mendes. 

water

Intex zwembad (262 x 175 x 56) €14,95 ACTION

water

Familie lounge zwembad (229 x 229 x 66) INTEX via BLOKKER

water

Zwembad marin fast set (244 x 66) €59,50 BUFFALO via BLOKKER

 

Waterpret in eigen tuin

Heb je nou geen behoefte aan een zwembad of heb je er de ruimte niet voor? Dan zijn er gelukkig nóg meer opties, waarbij jij toch wat verkoeling kan zoeken! Wat dacht je van een grote waterglijbaan? Super leuk om met vrienden op je buik keihard vanaf te sliden. Ook kan je natuurlijk gewoon de tuinslang pakken, een sproeier aansluiten of een waterballonnen gevecht houden! Je hebt zelfs een een super handig waterballonnen systeem, waarbij je een hele hoop ballonnen in één keer kan vullen. Zo win jij sowieso het gevecht!

water

Bestway waterglijbaan Double Slider €20,99 BESTWAY via BOL.COM

water

Zelfsluitende waterballonnen €6,60 BOL.COM

 

LEES OOK:

 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen