Urbanjungle

De voordelen van een urban jungle in je huis

Het is alweer een paar jaar geleden dat de trend voor het eerst gespot werd: de urban jungle. Een trend in de interieurwereld die ontstaan is doordat we met zijn allen een grote drang naar groen en de natuur voelen en waarbij, vooral jongeren, hun woningen helemaal stampvol zetten met mooie groene kamerplanten.

En nog steeds is de urban jungle rete populair. Er zitten dan ook best wel wat voordelen aan zo’n indoorjungle in je woonkamer. Welke dat zijn lees je hieronder.

Hip en trendy: je huis vol met kamerplanten

Met een urban jungle in je woonkamer en de rest van je woning ben je helemaal on trend. Niet alleen kun je allerlei verschillende planten aanschaffen voor die groene look, maar ook in de woonwinkels is de kleur groen goed vertegenwoordigt, net als alle accessoires met een frisse, botanische print. Dat betekent dat je heerlijk kunt shoppen voor je interieur want je hebt ontzettend veel keuze om jouw urban jungle nog verder aan te vullen.

Helemaal happy van al dat groen

Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat planten een goede invloed op ons hebben. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch voelen we ons beter wanneer we omringd worden door groen. Dat blijkt uit het feit dat we minder stress ervaren, ons juist lekker ontspannen voelen en we ons ook nog eens beter kunnen concentreren. Kortom, zet je woning lekker vol met vetplantjes en cactussen en hang overal frisse hangplantjes op en dan voel je je binnen no time helemaal happy.

Een gezondere huid door je urban jungle

Al dat groen in je woning is hartstikke gezond. Zo zorgen vooral luchtzuiverende planten ervoor dat de lucht in huis veel schoner is en ook nog eens meer zuurstof bevat. Vooral in de winter wil de lucht in je woning nog wel eens droog worden. Dat merk je doordat je sneller hoofdpijn krijgt, een beetje chaggie wordt en een droge en soms zelfs geïrriteerde huid krijgt. Door veel luchtzuiverende planten in je urban jungle te hebben zorg je voor frisse, gezonde lucht die jouw hele gezondheid een boost geeft.

Beeld: Pexels

*Ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen