sint-maarten

Deze dingen herken je als je vroeger Sint-Maarten liep

11 november is de dag..” Yep, het is weer Sint-Maarten. Als er nu kinderen langs de deur komen, rol je misschien met je ogen en denk je: gaan we weer. Maar stiekem vond jij het vroeger ook leuk om zelf Sint-Maarten te lopen. We delen negen Sint-Maarten moments die je sowieso herkent als je vroeger zelf langs de deuren ging. Herken jij ze nog?

1. Regen of storm: jij liep buiten met je lampion

Het was altijd een wedstrijd met je zusje/neefje/klasgenootjes wie er thuis kwam met het meeste snoep. Slecht weer of niet, the game was on.

2. Mandarijnen…

Yep.. Helaas had je ook buren die het belangrijk vonden dat je gezond at. Daarom gaven ze een mandarijn in plaats van snoep. Het was altijd een sad moment wanneer je weer een mandarijn in je tasje moest stoppen.

3. Sinte Maarten mik mak

Sinte, Sinte Maarten, de koeien hebben staarten...’ en er waren nog véél meer Sint-Maarten liedjes die je zingen kon. We vergeten natuurlijk ook niet the awkward moment wanneer jij en je Sint-Maarten gang per ongeluk allemaal een ander liedje zongen…

4. Buren die deden alsof ze niet thuis waren 

Weet je nog die buren die al-tijd thuis waren, behalve op 11 november? Zij deden alle lampen uit, in de hoop dat je hun huis zou overslaan. Stiekem zit jij vanavond ook in het donker op de bank Netflix te kijken.

5. Oh, oeps! Is het Sint-Maarten?

En er waren ook momenten dat je op je allermooist een liedje stond te zingen bij buren die helemaal waren vergeten dat het Sint-Maarten was en daarom kreeg je maart 50 cent, een pepermuntje of iets anders waar je op dat moment totaal niet op zat te wachten.

6. Het moment dat je weer thuis kwam

Of je nou helemaal doorweekt was of niet, je gooide meteen je tas ondersteboven op tafel. Je wilde natuurlijk meteen zien wat voor snoep je allemaal had binnengehaald.

7. De Sint-Maarten Lampion 

Op de basisschool was je wéken bezig met het maken van je lampion. Weet je nog hoe trots je er op was?

8. Vervelende broers en zussen 

Ugh, dat moment dat je eindelijk thuis was met je aanwinsten omdat JIJ langs alle deuren was gelopen en je broer of zus die dan dachten dat ze wel snoepje van je konden pikken. No way, it’s all yours!

9. Al. dat. snoep. 

Was bij jou al het snoep in één week op of kon je er maan-den mee vooruit?

Ben je van plan om vanavond met je oppaskindjes/neefje/nichtje/broertje/zusje mee te lopen? Vergeet dan niet om warme handschoenen aan te trekken!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen