nieuwjaar

Deze goede voornemens voor 2021 zijn worth a try!

Bijna iedereen ziet het nieuwe jaar als een nieuw begin. Wij ook! We laten 2020 achter ons en gaan een nieuw jaar tegenmoet. Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe ‘goede’ voornemens en deze voornemens zijn zeker worth a try.

Stoppen met jezelf vergelijken met anderen

Het klinkt cheesy we know, maar je bent goed zoals je bent! Tip: voor elke keer dat jij jezelf vergelijkt met een ander en jezelf naar beneden haalt, kun je drie positieve dingen over jezelf herhalen in je hoofd. Daarbij kun je ook onthouden dat er ook zéker mensen zijn die zichzelf met jou vergelijken. Just be you!

Neem meer tijd voor jezelf

Corona dwingt ons er bijna toe, maar ook zonder een pandemie zouden we meer aan ons zelf moeten denken. Neem vaker een avondje vrij en kijk bijvoorbeeld een leuke serie.

Uitstellen? Nope gelijk afmaken

Ja! Want niets is vervelender dan op zondagnacht nog gapend achter je laptop te zitten voor huiswerk. Nope, nee, non. Als je alle dingen die je moet doen gelijk afmaakt, houd je meer tijd over én je bespaart jezelf een hele hoop stress. 

‘Nee’ leren zeggen

Erg belangrijk. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je op elke vraag die je krijgt ‘nee’ zegt, maar wel op dingen waar je geen tijd of zin in hebt. Zelfs als je bestie vraagt of je mee gaat naar de film, maar je eigenlijk te druk bent. Tip: als je het lastig vindt, probeer je ‘nee’ dan op een andere manier te brengen. Zorg er alleen wel voor dat je duidelijk bent om awkwardness te voorkomen.

A tidy room is a tidy mind

Oké, misschien klinken we toch een beetje als vervelende ouders, maar een slaapkamer vol met troep wilt toch niemand? Een nette kamer zorgt ook voor minder stress, dus misschien is deze resolution er wel een om te onthouden!

Sparen

Spaar! Je hoeft niet al je geld gelijk in je spaarpot te gooien of op je spaarrekening te zetten, maar elke maand een beetje opzij zetten kan al heel erg helpen.

Social media detox

Herken jij je social media verslaving aan door je Insta-feed scrollen in times of boredom? Tijd om hier iets aan te doen. Leg je telefoon wat vaker weg en pak er een leuk boek bij. Houd je niet van lezen? Probeer dan gewoon te genieten van de dingen om je heen – je familie, je huisdier, het weer… whatever floats your boat.

Wees dankbaar voor wat je hebt

Zodra je de kleine dingen in het leven meer gaat waarderen, word je vanzelf happier! Als we één ding geleerd hebben van 2020 dan is het dit wel. We waarderen onze vrijheid veel meer en nemen minder dingen voor lief.

Pak iedere kans die je krijgt aan

Twijfel je normaal altijd over dingen? Let it go! Pak iedere kans die je pakken kan en ga ervoor. Je bent jezelf er later dankbaar voor.

Werk je (haalbare) bucketlist af

Heb je al een bucketlist? Great! Heb je er nog geen? Dan wordt het hoog tijd om er eentje te maken! Stel in 2021 doelen voor jezelf die je wil behalen. Als je deze dan met succes hebt behaald, voel je je heel voldaan aan het einde van het jaar.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen