Deze pop-up expo van IDFA kun je gratis bezoeken!

Het is weer bijna weekend en naast dat je natuurlijk lekker gaat chillen, hebben wij ook nog iets anders leuks voor je gevonden om te doen! Er is namelijk een pop-up expositie van het nieuwe mediaprogramma IDFA DocLab waar je helemaal gratis heen kunt gaan.

IDFA

Voor wie het nog niet kent, IDFA is het International Documentary Film Festival Amsterdam. Tijdens dit festival worden er verspreid door de stad meer dan 300 documentaires getoond. Lil’Amsterdam, dat je kunt vinden in de Amstelpassage op het Centraal Station, is één van de festivallocaties. Hier vind je een pop-up expo én Reality Cinema!

idfa

Ga ook eens naar Wondr Experience of  het Youseum

Wat is er te zien?

In Lil’Amsterdam kun je onder andere de fotografie tentoonstelling I Am Fat van Marie Hald bewonderen. Dit zijn foto’s van young ladies uit Scandinavië die niet bang zijn om zichzelf te zijn en zich vooral niet schamen voor hun lichaamsgewicht. Of ga naar de DocLab Fail in Love, waar Renée Geusard de leukste verhalen heeft verzameld van mensen die elkaar hebben ontmoet via dating-apps als Tinder en Happn. Ook kun je in de Reality Cinema door middel van een augmented reality-installatie de documentaire Through the Wardrobe van Rob Eagle bekijken. Thema’s als seksualiteit en genderrollen komen voorbij door de vraag ‘wat trek ik aan?’ te stellen. Supervet!

Lijkt jou dit interessant? Je kunt gratis naar deze pop-up expo tot en met zondag 1 december.

Hier kun je het programma van Lil’Amsterdam van dit weekend vinden.

 

LEES OOK:

Beeld: IDFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen