sims

Deze Sims 4 mods maken de game nóg leuker en realistischer

Ook zo’n fan van The Sims 4? Het is dé game waarin je je helemaal uit kunt leven en die je uren kan bezighouden. Maar na uren spelen, kan The Sims soms wat saai worden. Er gebeuren misschien niet echt spannende dingen of het is niet heel realistisch.

Je kunt er dan voor kiezen om een uitbreiding van het spel erbij te kopen (voor nieuwe content) óf je installeert gratis mods. Geen idee wat mods zijn en hoe je het moet doen? CG! legt het het je uit!

Wat zijn mods en CC in The Sims 4?

Voor de non-gamers onder ons, geen zorgen als je geen idee hebt wat mods en custom content in vredesnaam is. Eigenlijk is het super easy: mods is een afkorting voor modificatie. Voor iedereen die zich niet verdiept in ‘computertaal’: het zijn in principe aanpassingen van het originele spel.

CC staat voor Custom Content en ook dit kunnen aanpassingen zijn van het originele spel. Ook kan het een item zijn wat een gamer heeft gemaakt en dat los staat van het spel zelf. Het is iets wat persoonlijk is gemaakt en dus niet door EA (de maker van The Sims) is gemaakt. CC zijn bijvoorbeeld haarstijlen, huizen, meubels, kleding en andere items.

Het downloaden van CC en mods is gratis, maar wel altijd op eigen risico. Dingen downloaden is altijd risky, maar zolang je het van een betrouwbare site doet moet alles oké zijn.

Dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Het downloaden van (veel) mods en CC kan problemen in het spel veroorzaken. Je game kan gaan laggen (haperen) of er zijn andere problemen. Als dit gebeurt, is Google je beste vriend.
  • Lees altijd goed de instructies van de maker bij het item/mod die je downloadt. Het kan soms zijn dat het een re-make is van een andere creator. Zorg dan dat je eerst het originele item downloadt, voordat je de re-make installeert. Anders zal het item niet volledig werken in het spel.
  • Kavels moeten worden geïnstalleerd in de Tray map.
  • Overige mods en CC kunnen gewoon in de ‘Mods’ folder gezet worden.
  • Niemand is aansprakelijk als de gedownloade file je PC of het spel kapot maakt. Let daarop op want het is jouw eigen verantwoordelijkheid!
  • Elke keer als The Sims een update heeft, moet je de mods opnieuw aanzetten en de game herstarten om alles te laten werken.

Lees hier de beste tips & tricks voor het bouwen van het mooiste huis in The Sims.

Check hieronder een uitleg hoe je mods en CC moet downloaden:

That being said, nu ben je eindelijk ready om je game nog leuker en realistischer te maken met deze mods!

Slice Of Life Mod

Deze mod kunnen wij je écht aanraden. Hij zorgt ervoor dat je game veel realistischer wordt door alle dingen die het toevoegt aan de basegame. Je Sims kunnen nu bijvoorbeeld ongesteld worden, krijgen acne, kunnen skincare gebruiken, kunnen zelfs dronken worden en nog véél meer! Het is een uitgebreide mod met heel veel nieuwe opties, dus zeker worth it als je wilt dat je game realistischer wordt.

De mod kun je hier downloaden.

Alle eigenschappen

Deze mod geeft je toegang tot alle eigenschappen in de game. Dat klopt, er zijn eigenschappen die je pas krijgt wanneer je iets hebt behaald. Deze mod zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wachten en je ze gewoon meteen in Create A Sim kunt gebruiken. Zo worden de eigenschappen slechte manieren, goede kusser, natuurlijke leider en nog veel meer unlocked. Best handig if you ask us.

De mod kun je hier downloaden.

SNB bills Mod

Over realistische mods gesproken, deze mod zorgt ervoor dat je meerdere rekeningen moet betalen. Ook kun je kinderbijslag aanvragen en kun je via je bankaccount (alleen in The Sims dan hè) al je rekeningen betalen.

De mod kun je hier downloaden.

SimCity Loans

Als je ook een bank in The Sims hebt als mod, kun je het aanvragen van lenigen ook niet vergeten. Deze mod doet precies wat de naam al zegt, het zijn lenigen die je kunt aanvragen in The Sims. Je moet ze uiteraard wel gewoon weer terugbetalen.

De mod kun je hier downloaden.

After School Activities

De naam zegt het al, je Sim (kind en/of tiener) kan na school meedoen aan een activiteit. Er zijn meer dan 36 clubs waar je uit kunt kiezen. Met deze mod kun je je kind/tiener skills op laten doen, die zij weer kunnen gebruiken voor een scholarship. Win-win!

De mod kun je hier downloaden.

Check ook: Deze handige Sims 4 cheats maken het spel een stuk makkelijker

Beeld: EA – The Sims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen