Dingen die je thuis kunt doen nu je binnen moet blijven

Je kunt social media niet openen, de tv niet aanzetten of de krant niet openslaan zonder dat je ermee wordt geconfronteerd: het coronavirus (COVID-19). Nu alle scholen, horecagelegenheden én sportscholen zijn gesloten en er wordt aangeraden om vooral thuis te blijven, kun je je misschien afvragen wat je kunt doen. Nou, genoeg! Check hier dingen die je thuis kunt doen, zodat je je niet zal vervelen.

Movie marathon

Kruip lekker weer je bed in of ga languit op de bank met een deken en je fave snacks liggen. Check hier een lijst met leuke tienerfilms om samen met je BFF’s te kijken op Netflix of pak de zakdoeken erbij en ga voor deze zielige movies. Ook leuk: kijk oude films terug die je vroeger als kind keek, wedden dat je alle scènes nog uit je hoofd kent?

Toch liever iets romantisch kijken? Dan hebben we hier een lijst met wel 27 romantic movies om bij weg te zwijmelen.

Bake it till you make it

Tijd om je bakkunsten op de proef te gaan stellen! Pak je potten, pannen en lepels bij elkaar en ga bakken. Doe inspiratie op via Pinterest en creëer de mooiste en lekkerste taarten en cupcakes.

Self care

Neem even de tijd om voor jezelf te zorgen. Doe een maskertje op en ga relaxen met je favo snack en drankje. Ruil je mobiel eens in voor een goed boek (shop hier leuke) of luister naar je favoriete playlist. Time to relax!

Check hier welk masker het best bij jouw skintype past.

Let’s get creative

Deze dagen zijn perfect om plaats te nemen achter je bureau en je creativiteit op de vrije loop te laten. Pak pennen, potloden, papier, lijm, scharen en versiersels en get creative! Ga tekenen, schrijven, begin een bullet journal of pak een aantal oude CG!’s erbij en maak een moodboard of visionboard (met hierop jouw dromen voor de toekomst).

Opruimen maar

Waarschijnlijk heb je het al heel lang uitgesteld, maar nu is het perfecte moment om je kamer eens helemaal op te ruimen! Maak je bed op, stofzuig de vloer, berg al je kleding op en stof je planken af. Hierna is het tijd om kritisch naar al je spullen te kijken. Heb je dat bloesje dat je drie jaar geleden hebt gekocht in de sale echt nog nodig? Of dat schriftje waar je in groep 5 alleen maar aan het klagen was over de kinderfeestjes van je vriendinnen? Misschien tijd om deze dingen weg te doen!

Hier vind je tips voor een opgeruimde kledingkast!

Testen

Aangezien je beter binnen kan blijven, is vandaag de perfecte dag om make-up looks bij jezelf uit te proberen. Stap eens uit je comfort zone en maak een hele andere look die je normaal draagt. Experimenteer met al je beauty producten en vergeet vooral geen selfie te maken van het eindresultaat. Misschien ontdek je wel nieuwe kleuren, technieken of producten die goed werken voor jou!

Shop hier cheap dupes van dure en bekende beauty producten.

Facetime en bel erop los

Ook al kan je nu niet meer zomaar met iedereen afspreken, leven we gelukkig wel in een tijd met Facetime! Bel je vrienden en vriendinnen (hoe leuk om met z’n allen één grote Facetime-date te houden) of misschien juist je crush… Besteed in deze tijd ook wat extra aandacht aan bijvoorbeeld je opa en oma en bel (of Facetime, misschien zijn jouw opa en oma super high-tech) om te vragen hoe het met hun gaat. Ze zullen dit erg op prijs stellen!

To-do lijst

Natuurlijk is even thuis zijn ook een goed moment om een streep door je eindeloze to-do list te zetten. Geen excuses meer, tijd om aan de slag te gaan! Maak je huiswerk af en begin alvast met leren voor die ene moeilijke toets. Je zult jezelf erna dankbaar zijn!

LEES OOK:

Beeld: Giphy, Gettyimages

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen