kaas

Dit is de reden waarom sommigen een hekel hebben aan kaas

Smaken verschillen: terwijl de één is een echte kaaslover is, kan de ander er juist nachtmerries van krijgen. Ben jij een kaashater? Goed nieuws, want de eerstvolgende keer dat iemand je de vraag stelt: ‘HoUd Jij NiET vAn KaAs?!?!’ kun je gewoon zeggen dat je er niks aan kunt doen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het genetisch bepaald is of je kaas wel of niet lekker vindt.

Geur

Kaas staat erom bekend dat het stinkt, en dan vooral die heftige schimmelkazen. Het is daarom ook vrij normaal dat de geur van kaas je al niet aanstaat en dat je het daarom liever niet wilt eten. Bij het maken van kaas worden melkzuurbacteriën aan de melk toegevoegd, wat zorgt voor een sterke muskusachtige geur. Ons natuurlijk instinct is om stinkend voedsel niet te eten en er juist met een grote bocht omheen te lopen, aangezien het voedsel bedorven kan zijn en je daar flink ziek van kunt worden.

Evolutionair gezien is het dus best apart dat sommigen zo erg van (stinkende) kaas houden.

Smaak

Maar hoe zit het dan met de smaak? Dit werkt hetzelfde als het feit dat sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken. Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je DNA voor jou bepaalt of je kaas wel of niet lekker vindt. Ditzelfde DNA zorgt er dus ook voor de je koriander vies vindt of dat sommige lichaamsgeuren voor jou heel anders ruiken dan voor anderen.

De volgende keer dat iemand zich dus druk maakt over het feit dat jij kaas vies vindt, kun je gewoon zeggen dat het in je genen zit.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages | Bron: Cosmopolitan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen