Halloween

Dít is er allemaal te doen tijdens Halloween

Wil je tijdens Halloween lekker griezelen? Wij hebben voor de échte horror-fans een lijstje gemaakt met activiteiten die je deze Halloween kunt doen.

Muiderslot

Op 31 oktober kun je in dit kasteel een rondleidingen volgen, waarin de schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld… Aan de geschiedenis van het Muiderslot kleeft bloed, moord, doodslag, kwelling. Tijdens deze nachttour word je meegenomen naar de donkere kerkers, op krakende zolders door het duistere verleden. In 1296 werd graaf Floris de Vijfde nadat hij op het Muiderslot gevangen had gezeten, vermoord. Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dag heeft doorgebracht…

Walibi Fright Nights

Walibi Fright Nights is waarschijnlijk de meest bekende activiteit met Halloween in Nederland. Het Attractiepark wordt de hele maand oktober omgetoverd tot een real life horrorfilm! Je kunt er maar liefst vier verschillende spookhuizen bezoeken, maar ook buiten de spookhuizen is er genoeg te zien en beleven. Er zijn bepaalde zones waarin superenge karakters rondlopen die jou de stuipen op het lijf te jagen.

Halloween in Disneyland Parijs

Tijdens Halloween wordt het hele Disneypark omgetoverd tot een griezelpark. Ontmoet slechteriken zoals Jafar uit Aladdin en Maleficent uit Doornroosje en vergeet niet om zelf ook je engste outfit aan te trekken!

Filmmarathon

Je kunt natuurlijk ook thuis een filmmarathon houden met deze griezelfilms! Koop (of maak) een paar creepy snacks, gooi de bank vol met dekens en kussens om je achter te verschuilen  en hou daarna een sleep over met je bff’s, want na het zien van deze films kunnen jullie sowieso niet meer slapen.

Horror-marathon in de bios

Geen zin om achterna gezeten worden door freaks, maar heb je wel zin om lekker te griezelen? Bezoek dan een horror-marathon in de bios! In bioscopen door heel Nederland wordt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober de Halloween Horror Show georganiseerd. Welke films er dan draaien is nog een verrassing, maar wat we wel al weten is dat Mr. Horror a.k.a bekend filmmaker én horrorfilm-expert Jan Doense, de films selecteert, dus dat wordt 100% schrikken.

The Amsterdam Dungeon 

The Amsterdam Dungeon staat normaal in het teken van de gruwelijkheden van vroeger, maar met Halloween wordt deze attractie nóg duisterder. De hele maand oktober staat The Amsterdam Dungeon in het teken van Halloween. Dwaal samen met je vrienden door twaalf creepy (yet funny) kerkers. But that’s not all. Op 31 oktober is The Amsterdam Dungeon extra lang open: tot 22:00 en zaterdag 26 oktober kun je er zelfs tot 02.00 uur ’s nachts blijven! Meer info en tickets vind je hier.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen