hersenen

Dit is het effect van puzzelen op je hersenen

Door quarantaine beginnen steeds meer mensen met puzzelen. Het is zelf zo dat bijna overal de puzzels van 1.500, 2.000 of 3.000 stukjes zijn uitverkocht! Maar wist je dat puzzelen niet alleen goed blijkt te zijn tegen verveling? Het heeft ook nog eens een positief effect op je hersenen!

Het is een sociale bezigheid

Als je aan het puzzelen bent met de hele familie, is het de perfecte gelegenheid om even met z’n allen bij te kletsen en te socializen.

Het houdt je hersenen actief

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder helpt puzzelen ook om de hersenen actief te houden. En daarin geldt: hoe meer uitdaging in stukjes en kleuren, hoe beter. ‘Als het moeite kost, doe je ook echt iets met je hersenen.’

Als een puzzel bijvoorbeeld een lastige tekening bevat, moet je visueel heel goed ingesteld zijn. Je moet goed kijken, wat meer inspanning vraagt.

Het is goed voor je geheugen

Puzzelen kost veel focus en inspanning. Je bent constant bezig met waar elk stukje past. Hiervoor moet je je ruimtelijke informatiebewerking gebruiken en dit is goed voor het geheugen.

Het helpt tegen stress

Als je last hebt van stress, is puzzelen ook een goede bezigheid. Door te puzzelen hoef je even nergens anders aan te denken en kun je je hoofd leegmaken.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen