Untitled Collage (27)

Dit is hoeveel minuten de Harry Potter personages nou écht in alle films verschijnen

Het is alweer 19 jaar geleden dat de allereerste Harry Potter-film uitkwam, maar de magic never dies. Ook al heb je alle films misschien wel honderd keer gekeken, zal het je verbazen dat sommige personages een stuk minder screen time hebben gehad dan je misschien denkt!

Screen time Harry Potter personages

De hele Harry Potter-filmreeks duurt maart liefst 19 uur en 39 minuten! Voor een bioscoop marathon, inclusief pauzes, moet je 26 uur uitrekken. Maar hoeveel minuten zijn de personages in al deze uren eigenlijk daadwerkelijk te zien?

Check ook: Throwback Thursday: Zo gaat het nu met de cast uit Harry Potter

Harry potter

Harry Potter, het personage waar het allemaal om gaat, heeft zoals te verwachten de meeste screen time in de hele filmreeks. Namelijk 539 minuten in totaal, wat omgerekend bijna 9 uur is!

Ron Weasley

Ron Weasley, die altijd aan Harry’s zijde staat, verschijnt in totaal 211 minuten op ons scherm, wat al een stuk minder is dan Harry zelf. Toch zien we Ron omgerekend zo’n 3,5 uur van de 19.

Hermione Granger

Hermione Granger, het laatste lid van ons favoriete trio, is in totaal te zien voor 205 minuten, wat omgerekend 3 uur en 25 minuten is. Maar ietsjes minder dan Ron dus!

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore, headmaster van Hogwarts, heeft maar liefst 77 minuten screen time in de hele Harry Potter reeks. Omgerekend 1 uur en 17 minuten in acht films of nou ja, eigenlijk zes…

Rubeus Hagrid

Hoeveel minuten we de enorme Hagrid voorbij zien komen? Best vaak, namelijk zo’n 45 minuten!

Severus Snape

Geloof het of niet, maar Snape zien we maar zo’n 2 minuten korter dan Hagrid, namelijk 43 minuten in totaal.

Lord Voldemort

Voldemort, dé villain uit het hele verhaal, heeft in totaal maar 37 minuten screen time! We zouden toch zweren dat we ‘m vaker voorbij hebben zien komen.

Check ook: Harry Potter-fans zijn door het dolle vanwege dit nieuws

Draco Malfoy

Van de 19 uur en 39 minuten aan film, verschijnt Draco verbazingwekkend genoeg maar 31 minuten in totaal! Toen Tom Felton, de acteur die Draco speelt, in een interview hierop werd gewezen, reageerde hij ‘Ik heb nooit echt een aantal in mijn hoofd gehad. Het is wel raar dat een half uur zoveel voor mij betekent en het lijkt wel alsof er nu meer Draco fans zijn dan ooit.’

Check ook: Tom Felton onthult hoe de Harry Potter-cast met elkaar contact houdt

Ginny Weasley

Ook geheel onverwacht (of misschien juist niet), Ginny Weasley, Rons enige zusje en Harry’s lover, heeft in totaal 30 minuten screen time. We hebben Ginny en Draco dus eigenlijk even vaak in alle films gezien!

Neville Longbottom

Ook Neville Longbottom heeft een soortgelijke screen time als Draco en Ginny. Om precies te zijn, hebben we 28 minuten lang van deze Gryffindor kunnen genieten.

George Weasley

Wat zouden de Harry Potter-films zijn zonder onze favourite twins?! Toch heeft de ene twin meer screen time dan de ander! George wint het namelijk van Fred met 20 minuten aan screen time.

Fred Weasley

Nu horen we je denken: ‘Huh, maar die twee zijn toch altijd samen?’ Dat klopt! Het scheelt namelijk maar één minuut. Fred Weasley is namelijk 19 minuten in totaal te zien.

Luna Lovegood

And last but not least, onze favourite Ravenclaw, Luna Lovegood. Luna verschijnt in totaal 17 minuten op ons scherm.

Benieuwd naar alle personages? De hele lijst check je hier. Liever de screentime per film zien? Ook die is gemaakt door fans!

LEES OOK:

Bron: Sporcle.com, Imdb.com | Beeld: Harry Potter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen