prinsessen blauw

Dit is waarom Disney prinsessen zo vaak blauw dragen

Wie is er niet opgegroeid met het kijken naar Disney prinsessen. Maar is het je eigenlijk wel eens opgevallen dat zowat al deze prinsessen blauw dragen? Nou, daar zit dus daadwerkelijk een reden achter!

Disney blauw

Ga maar na; Assepoester, Doornroosje, Jasmine, Merida, Elsa, Alice, Wendy, Belle… Ze dragen allemaal weleens blauw! Het ‘Disney blauw’, dat we natuurlijk ook terug zien komen in het bekende kasteel is daadwerkelijk een ding, en is dan ook de ‘signature look’ van Disney.

Heb je ook al de super knappe real-life Disney prinsen gezien? 

disney blauw

Waarom blauw?

Maar naast de bekende look van Disney, zijn er nog meer reden waarom alle prinsessen zoveel blauw dragen. Leatrice Eiseman van het Pantone Color Institute vertelde aan Allure dat ‘female empowerment’ de reden is achter de blauwe kledingkeuze. ‘Je voegt een beetje kracht toe aan het karakter door haar blauw te laten dragen. Het is een subtiele manier om te zeggen dat jonge meisjes en vrouwen ook sterk kunnen zijn.’ Het laat zien dat blauw niet persé alleen een kleur is voor jongens, maar ook voor meisjes.

Blauw is bovendien de kleur van de lucht, die ons doet denken aan positiviteit en hoop. ‘Je kan erop vertrouwen. Ook al zijn er wolken, je weet dat de mooie blauwe lucht hier altijd achter schuilt.’ 

Weer een leuk weetje om aan je friends te vertellen (check er hier nog 26).

Heb jij de Disney prinsessen weleens zonder make-up gezien (OMG, vooral Elsa en Sneeuwwitje) Of ze in een hilarische realistische setting gezien? Ook leuk: hoe het zou zijn als prinsessen met elkaar zouden kunnen appen? 

disney blauw

prinsessen blauw

LEES OOK:

Beeld: Disney

Bron: Allure en Chicklit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen