wandelen

Dit is waarom wandelen beter is dan een zware work-out

Een intensieve work-out is waarschijnlijk het eerste wat je te binnen schiet als je denkt aan een gezonde lifestyle. Fun fact: wandelen schijnt beter voor je te zijn dan een zware work-out! Dus voor everyone die liever geen push-ups of sit-ups doet: een wandeling maken doet ook wonderen.

Beter voor hart en hoofd

Dat een stukje wandelen wonderen kan doen voor hoe je je voelt, heb je waarschijnlijk wel eens meegemaakt. Het is niets voor niks dat wanneer mensen even een break nodig hebben, ze even wandeling gaan maken. Elke dag een rondje lopen is goed voor je productiviteit en creativiteit. Je hart gaat door het bewegen namelijk beter werken, waardoor er meer bloed naar je hersenen stroomt. Hierdoor raken je hersenen beter bebloed wat er weer voor zorgt dat ze worden gestimuleerd.

Bloedsomloop

Een goede bloedsomloop is key voor je afweersysteem. In je lichaam zitten namelijk belangrijke cellen, zoals de NK-cellen, die alle virussen die je lichaam binnenkomen zo snel mogelijk killen. Als je dus gaat bewegen, stroomt je bloed sneller door je lichaam en gaan die cellen beter hun werk doen! En het is niet alleen goed voor die cellen, maar je spieren krijgen zo ook meer zuurstof en andere goede stoffen binnen.

Goed voor je weerstand

Een halfuur per dag bewegen is genoeg voor een actieve levensstijl. Let erop dat je niet gaat overdrijven in het bewegen. Wanneer je een voor een intensieve work-out gaat die je normaal gesproken never doet, is dit niet goed voor de NK-cellen. In fact, té intensief bewegen is zelfs schadelijk voor je immuunsysteem! Een wandelingetje van twee keer 15 minuten of een halfuurtje is al goed genoeg.

Vind je het moeilijk of kan je de motivatie niet vinden om even te gaan bewegen? Op deze manier haal je easy de 10.000 stappen per dag.

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen